Dit jaar ben ik weer bij de Pasar Malam in Dordrecht geweest. Daar heb ik heerlijk gegeten bij de lekkerste toko van Dordrecht Toko-Y-Von. Ik had er ook een portie Rudjak Gobet genomen. Zo heerlijk, zo fris, zo pittig, heimwee naar die smaak van vroeger!! Wat is het eigenlijk? Het is een zoet-zure pittige Indonesische salade. Dit weekeinde heb ik een BBQ gegeven waar ik deze salade als bijgerecht heb geserveerd.
Je maakt deze salade als volgt:
- 3 hele komkommers
- 1 bos radijs
- 1 grote blik ananasstukjes
- 2 theelepels tamarinde
- 300 gram palmsuiker
- 100 gram basterdsuiker
- 1 ½ theelepel zout
- 6 rode pepers (hou je van minder heet dan de helft)
- 1 theelepel trassi
- 1 liter water
- 1 eetlepel azijn
Bereidingswijze:
Kookt het water en los daarin de tamarinde, de palmsuiker, basterdsuiker en zout in op. Doe de pepers in de hakmolen van je staafmixer en snij de pepers heel fijn. Dit voeg je toe aan de gekookte water. Die laat je volledig afkoelen.
Halveer de komkommers en lepel de zaadjes eruit.
Dan gooi ik de komkommers in mijn keukenmachine en zet daar de grove rasp erop. Ik rasp alle komkommers en alle radijs.
Als het water is afgekoeld gooi ik daar de blik ananas erbij met de bijbehorende sap en ook de geraspte komkommer met de geraspte radijs. Laat alles goed koelen in de koelkast tot gebruik.
Eet smakelijk!!
2 reacties
Beantwoord →