lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Air Cooker, Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Melkbrood met Thang Zhong methode

Print Friendly, PDF & Email

Melkbrood maken volgens de Tang Zhong methode. Wat is dat nu weer zul je je misschien afvragen. Het is een methode die ook wel bekend staat als de water roux methode. Het is een methode dat eens werd geïntroduceerd door een Japanse auteur, Yvonne Chen.

De methode is vrij simpel eigenlijk. Er wordt gebruik gemaakt van een warm water roux (combi van water en broodmix). Wat doet dit dan eigenlijk met je brood? Het zorgt er voor dat dat je brood lichter en zachter van structuur wordt. Yvonne Chen heeft daar ooit een boek over geschreven “de 65 graden brood dokter”. In haar boek doet ze een boekje open over deze methode waarin ze tot in de nauwkeurigheid uitlegt hoe dit in zijn werk gaat.

melkbrood

Wat heb je hier allemaal voor nodig?

Ingrediënten:

Tang zhong:

  • 25 gram broodmeel
  • 125 gram water

bloem:

  • 350 gram broodmeel
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • 15 gram verse bakkersgist
  • 1 ei
  • 125 gram melk
  • 100 gram zhong tang
  • 30 gram zachte boter
  • 1 ei voor beglazing

Bereidingswijze:

Maken Tang Zhong deeg:

 Doe het water in een magnetron bestendige schaal en klop hierin de brooddeeg totdat alle klontjes zijn opgelost.

Doe dit bakje in de magnetron en doe dit 30 sec op de hoogste stand.

Roer dan goed en doe dit nog een keer voor 30 sec, alleen roer je de roux na elke 10 sec en meet je de temperatuur ervan. De roux moet een temperatuur bereiken van ongeveer 65 graden. Dan is deze klaar.

Leg dit apart en laat dit geheel afkoelen alvorens je het gaat gebruiken.

In een kom meng je de melk, 100 gram tang zhong en ei

Ik maak het brood deels in de broodmachine en ik bak het af in de oven.

In de broodmachine:

Bloem, suiker, melkpoeder, verkruimelde gist, maak een kuiltje en voeg het mengsel in het midden, laat kneden. Voeg een paar minuten later de zout toe.

Nadat machine na 90 minuten klaar is met kneden en rijzen stop je de brood machine en haal je het deeg eruit:

Neem het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en verdeel het in 4 gelijke delen. Laat ongeveer 10 minuten liggen.

Rol daarna elk stuk deeg uit met een deegroller en vorm er 4 ovalen van. Leg ze in een beboterde taartvorm bekleed met bakpapier, dek dit af en laat staan voor ongeveer een uur tot het deeg dubbel in volume is toegenomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats dan de broden op de bodem van de oven.

Besmeer de bovenkant van het brood met een geslagen ei aangelengd met wat melk.

Doe onder een kopje met water zodat de brood in de oven wat wordt gestoomd.

De baktijd is ongeveer 30 minuten.

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten