Vandaag heb ik een hele snelle en bovenal smaakvolle gezonde ovenschotel in elkaar geflanst. Een combi van zoete aardappel met pompoen, feta en granaatappel. Een echte aanrader!!
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappels
- 2 grote stukken pompoen
- 1 eetlepel arachide olie
- een stuk feta kaas
- 1 granaatappel
- 1 lepel balsamico azijn
- 1 lepel honing
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Bijgerecht:
- Varkensrollade
Bereidingswijze:
Neem 2 zoete aardappels en snij ze in grote stukken, doe dit ook voor de pompoen.
Was de stukken goed af en doe ze dan in een bak gevuld met water en laat de stukken daar ongeveer 20 minuten in staan. gooi daarna het water weg.
Neem een ovenvaste schaal doe daarin de stukken en meng ze goed door elkaar samen met 1 eetlepel arachideolie. Het geeft niet dat er nog aanhangig water aan zit. strooi er zout en peper naar smaak overheen.
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Als deze warm is doe je de ovenschaal in de Airfryer en bak je 10 minuten op 165.
Na 10 minuten ziet de pompoen/aardappelmengsel er zo uit:
meng de aardappels/zoete aardappels goed door elkaar en geef nog eens 6 minuten op 165 graden.
De aardappels/pompoen mengsel is klaar en ziet er nu zo uit:
Haal de schaal uit de Airfryer. Nu doe je er wat honing overheen en dit meng je voorzichtig door elkaar. Nu strooi je wat verse granaatappel er overheen. Verder, werk je het af met wat balsamico azijn en verkruimel je er wat feta overheen.
Het gerecht is nu klaar.
Ik had het geserveerd met een Airfried Varkensrollade die ik vooraf bruin had gegaard in de koekenpan en erna in aluminiumfolie had verpakt. Ik had de Airfryer ongeveer 20/30 minuten afgebakken op 175 graden en af en toe de temperatuurmeter erin gestoken. Bij 62,4 heb ik hem uit de Airfryer gehaald en in de Aluminium 10 minuten laten rusten.
De varkensrollade was perfect gegaard.
En zo zag mijn opgemaakt bord er uit, eet smakelijk!!
4 reacties
Beantwoord →