Wat veel mensen niet weten is dat je met de Airfryer ook heel goed kunt wokken. Ik gebruik er wel de speciale extra hulpmiddel de Philips bakpan voor om in te wokken. Het werkt gewoon super en ook nog eens razendsnel. Als ik dus alleen voor mezelf hoef te koken, dan doe ik dat het liefst in de Airfryer, het gaat snel, en de Philips bakpan is door haar anti aanbaklaag ook heel snel weer schoon, het laat zich makkelijk afwassen dus wat wil je nog meer.
Een noodle soort waar ik erg van gecharmeerd ben is de Udon Noodles uit Japan. Het is een vrij dikke soort noodle. Je hebt twee soorten. Een soort die je 7 minuten net als pasta moet koken. Een een voorgekookte soort die je alleen even hoeft op te warmen. Om te wokken gebruik ik altijd de kant en klare versie.
Om deze eenvoudige wokrecept te maken in de Airfryer heb je nodig:
- 1 pakje Udon Noodles
- 1 ½ eetlepel donkere soja saus
- 1 eetlepel oystersaus
- 1 of 2 teentjes gesnipperde knoflook
- ½ theelepel geraspte gember
- 1 gemiddelde wortel fijngesneden
- een handje sugar snaps
- 2 champignons in stukjes gesneden
- 1 gesneden bosuitje
- ½ theelepel sesamolie
- 1 theelepel shao hsing wijn
- wat kokosolie om te bakken
Bereidingswijze:
Kook met de water koker water en doe dit in een schaal. Week de Udon Noodles daarin los. Gooi na 3 minuten het water weg en leg de Noodles opzij.
Snij de wortels in hele dunne fijne julienne stukjes, was de sugersnaps en ontdoe ze van de uiteinde en dat draadje voor en achter en leg ze in een bak water.
Snij de champignons en snipper de knoflook en raps de gember. Vergeet ook niet de bosui in dunne reepjes fijn te hakken.
Zorg dat je alles klaar hebt staan als je gaat beginnen.
Verwarm de Airfryer op 200 graden voor gedurende 3 minuten met een beetje kokosolie erin.
De airfryer laat je op 200 graden.
Na 3 minuten maak je hem open en doe je de knoflook en gember erin. Omdat je niet veel ruimte hebt om te wokken gebruik ik chinese eetstokjes om te roerbakken. Sluit de lade gedurende anderhalve minuut. Dan begin je met het wokken van de groenten die het langste bereidingstijd nodig hebben. Doe eerst de Sugarsnaps erin en de wortel. Sluit de lade en open deze opnieuw na 2 minuten en roerbak nog wat verder. Sluit dan de bak voor nog eens 1 minuut.
Daarna kun je de wortel erbij doen en de helft van de bosuitjes. Geef het nog eens 2 minuten. Doe dan de Udon Noodles erbij en de smaakmakers. Alle kruiden mogen er nu bij behalve de sesamolie. Roerbak de noodles en sluit de lade gedurende 2 minuten.
Na 2 minuten roerbak je nog eens en kijk je of een sugarsnap al gaar is. Zo niet geef dan nog een minuut en test opnieuw.
Daarna moet het goed zijn. Doe dan die ½ theelepel sesamolie er doorheen. Roer dit goed door. Als je je bord opmaakt strooi je de overgebleven bosui er over heen.
Eet smakelijk!!
PS
Serveer suggestie:
Je kunt er ook garnalen aan toevoegen en een aanrader om dit te eten in combinatie met de Yakitori’s van kippendijvlees home made uit de Airfryer