Dit recept hebt ik gevonden op www.shewearsmanyhats.com en bewerkt om in de Airfryer te kunnen bereiden. Deze spinazie artisjok dipsaus uit de AirFryer is een dip voor bij de Barbecue of bij het eten van tapas.
Benodigdheden:
- 225 gram roomkaas op kamertemperatuur
- ¼ kopje mayonaise
- ¼ kopje crème fraiche
- ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas
- ¾ kopje geraspte mozzarella
- ½ theelepel Italiaanse kruiden
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel zwarte peper
- ¼ theelepel zout
- 300 gram gehakte spinazie (kan ook uit de vriezer dan wel ontdooid en waarvan de overbodige vocht is ontdaan)
- 400 gram uitgelekte artisjok uit blik grof gesneden
Bereidingswijze:
Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
Meng de roomkaas, de mayonaise, crème fraiche, Parmezaanse kaas, mozzarella, Italiaanse kaas, knoflook poeder, zwarter peper en de zout goed door elkaar. Doe dit in een ovenschaaltje welke past in de Airfryer. Voeg de gehakte spinazie en de artisjokharten toe en meng dit alles goed door elkaar.
Bak dit in ongeveer 10/12 minuten