lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Air Cooker, Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Sint Jacobsschelpen en gamba’s uit de Airfryer van de Himalaya zoutsteen plaat

Print Friendly, PDF & Email

In mijn posting van T-bone steak van de Airfryer van de Himalaya zoutsteen plaat vertelde ik dat ik een Himalaya zoutsteen plaat had gekocht. Daar heb ik ook uitvoerig verteld wat een zoutplaat is en wat je er mee kunt doen. Ook de uitvoerige stappen die ik heb ondernomen om een zoutsteen plaat met beleid op te warmen zonder dat deze breekt kun je daar terugvinden.

Ik had nog meer gedaan behalve het maken van een hoofdgerecht en dat was het bereiden van een voorgerecht op dezelfde Himalaya zoutsteen plaat. Dit is een simpel maar erg lekker recept. Het is zo gemaakt. De enige echte handelingen die je hoeft te doen is het maken van de marinade dressing en zelfs dat neemt weinig tijd in beslag 😉 .

[cml_media_alt id='722']IMG_3921_Fotor[/cml_media_alt]

Wat heb je nodig voor het maken van dit heerlijke voorgerecht:

De marinade dressing:

  • 1 kleine chilipeper zeer fijn gehakt
  • 1 theelepel zeer fijn gehakte knoflook
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel zoete chilisaus
  • ½ theelepel geraspte verse gember
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 85 ml verse limoensap
  • 85 ml vissaus
  • 65 ml rijstewijn azijn
  • 50 ml mirin

Het bakken van de Sint Jacobsschelpen en de gamba’s:

  • 2 Sint Jacobsschelpen
  • 4 gamba’s

De bereiding:

Het bakken van de gamba’s en de Sint jacobsschelpen:

Zoals omschreven staat in het recept van de bereiding van de T-bone steak van de Airfried Himalaya zoutsteen plaat zul je eerst de plaat geleidelijk moeten opwarmen. Je legt de plaat van 20 cm bij 10 cm op de grillplaat van de Airfryer. Daarbij hou je de volgende opwarmschema aan:

60 graden – 10 minuten
85 graden – 10 minuten
110 graden – 10 minuten
135 graden – 10 minuten
160 graden – 10 minuten
185 graden – 10 minuten
200 graden – 2 x 10 minuten (2 x omdat de eerste keer de steen alleen een warmte aangaf van rond de 170 graden).

Pas als de plaat goed warm is (195 graden of meer) doe je de garnalen en de Sint Jacobsschelpen op de bakplaat. Je hoort ze meteen sissen. Je sluit de bak en doe 1,5 minuut op 200 graden. Dan open je de bak en met chinese stokjes of een kookpincet draai je voorzichtig de garnalen en de gamba’s om.

[cml_media_alt id='765']IMG_3888[/cml_media_alt]

Dan geef je nog een minuut of 1,5 tot 2 op 200 graden. Dan zijn ze klaar. Laat ze niet liggen op de Himalaya zoutsteen plaat want dan worden ze zoutiger en dan garen ze na.

[cml_media_alt id='752']IMG_3896[/cml_media_alt]

Het maken van de dressing:

Snij de ingrediënten zo nodig fijn en doe alles in een steelpannetje. Warm het voorzichtig op en blijf goed roeren. Als het iets begint in te dikken maak je het vuur uit en laat je dit afkoelen. Bedruipt de gamba’s en de Sint Jacobsschelpen dan zijn ze klaar om geserveerd te worden. De rest van de marinade dressing kun je voor andere gerechten gebruiken.

[cml_media_alt id='769']IMG_3874[/cml_media_alt]

 

Dan is het tijd om je bord op te maken. Leg de Sint Jacobsschelpen en de gamba’s netjes op je bord en bedruip het met je marinade dressing. Eet smakelijk.

 

[cml_media_alt id='753']IMG_3897[/cml_media_alt]

 

Eet smakelijk!!

P.S.

Voor het schoonmaken moet de steen volledig zijn afgekoeld, dan met een borstel en een vochtig doek met water schoon maken. De steen moet weer volledig zijn opgedroogd om een volgende keer gebruikt te kunnen worden.

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten