lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Air Cooker, Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Oosterse Wokgroente uit de Airfryer

Print Friendly, PDF & Email

De Airfryer is uitermate geschikt om in te wokken, dus je kunt er heel goed oosterse wokgroenten mee maken.

Oosterse Wokgroente uit de Airfryer, recept van LucianasKitchen.nl

Voor het maken van deze wokgroente uit de Airfryer Avance XL heb je het volgende nodig:

  • 150 gram sugarsnaps (schoongemaakt en ontdaan van de draadjes)
  • 1 kleine winterwortel (geschild en in zeer dunne langwerpige plakken gesneden)
  • stuk of 6 kastanje champignons in plakken gesneden
  • halve courgette in halve maan plakjes gesneden
  • een gesnipperde sjalotje
  • een gesnipperde teen knoflook
  • theelepel maizena
  • wat water om de maizena in op te lossen
  • theelepel kokosolie
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 theelepels ketjap Manis (zoete donkere ketjap)
  • theelepel gembersiroop
  • theelepel Chinese kookwijn (shaohsing wijn)

Bereidingswijze:

Van te voren snij je alle groentes zoals hierboven staat aangegeven en leg je ze in een bak met koud water klaar ongeveer een kwartier van te voren. Ook de maizena oplossing zet je alvast klaar tezamen met alle sauzen. Als je goed voorbereid te werk gaat, gaat het koken je snel en gemakkelijk af.

Verder heb je de Philips bakpan nodig om in te wokken. Dat deze over een speciale teflon laag beschikt is heel fijn. Je kunt hier goed in roerbakken zonder bang te zijn dat er iets in aankoekt. Als je deze direct na gebruik afspoelt en met een sopje schoonmaakt is deze weer klaar voor gebruik voor de volgende keer.

Stel de Airfryer in op 180 graden voor 2 minuten.  Als deze op temperatuur is doe je er kokosolie in en draai je de temperatuur naar het hoogst, je begint met het gesnipperde uitje, roer er met een pollepel of chinese stokjes doorheen en sluit de Airfryer voor 2 minuten. Na 2 minuten roer je de uitjes door elkaar en doe je de gesnipperde knoflook erbij.  dit roerbak je weer voor 2 minuten. Daarna doe je eerst de wortel erbij en de courgette en de sugarnaps, je wacht nog even met de champignons omdat die minder lang nodig heeft. Je sluit de Airfryer weer gedurende een minuut of 3,4.

Daarna doe je er de champignons bij en roerbak je alles weer door elkaar. Je doet er ook meteen de smaakmakers erbij, de oestersaus, de gembersirop en de Chinese kookwijn. Roer alles door elkaar en geef dit nog eens een minuut of 3.

Oosterse Wokgroente uit de Airfryer, recept van LucianasKitchen.nl

Van links naar rechts: Shao hsing wijn, Ketjap Manis, oestersaus

Als je het daarna opent dan zie je dat de groente toch best veel vocht heeft losgelaten. Nu is het tijd om de maizena oplossing toe te voegen. Roer dit nog eens goed los en giet dit over de groente. Roer dit door elkaar en geef nog eens 2 minuten. Daarna zul je zien dat de de saus is ingedikt en de groente klaar zijn.

Eet smakelijk!!

Oosterse Wokgroente uit de Airfryer, recept van LucianasKitchen.nl

2 reacties

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten