lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Air Cooker, Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Lotek met tahu, emping manis en ei uit de Airfryer

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag heb ik voor een makkelijke vegetarische maaltijd gekozen. Lotek. Ik haal de boemboe in een kant en klare zakje gewoon bij de Toko en dat maak je aan met wat kokend water volgens aanwijzing op het pakje. Deze frisse pindasaus giet je dan over je vegetarische groentemaaltijd en dan is het genieten van een voedzame vegetarische maaltijd.

IMG_8350

Ingrediënten:

Voor 1 persoon heb je nodig:

  • Een half pakje kant en klare pakje Lotek
  • een gekookte ei gekookt in de Airfryer
  • een handje gestoomde sperziebonen
  • een halve in blokjes gesneden en in de Airfryer gebakken tahu
  • een flinke hand sla
  • een flink handje taugé
  • een theelepel gebakken uitjes
  • 3 Airfried gebakken Emping manis

Bereidingswijze:

Tahu:

Je begint met het in blokjes snijden van de Tahublok. Je verwarmt de Airfryer alvast voor op 180 graden. Dan bak je de Tahu in 2 keer 3 minuten op 180 graden. Na de eerste 3 minuten schud je de Tahu eens heel goed door elkaar en bak je de volgende 3 minuten. Leg dit weg op een schaal en ga verder met het koken van de ei.

IMG_8307IMG_8308IMG_8311

Ei:

Een ei kun je makkelijk koken in de Airfryer verwarm de Airfryer op 120 graden. Kook dan de Ei gaar in exact 15 minuten en laat deze direct in koud water schrikken. Wat je krijgt is een perfect gekookt eitje die zich ook nog eens makkelijk laat pellen.

IMG_8323IMG_8335IMG_8336

Emping manis:

Emping manis is een type Kroepoek gemaakt van een bittere noot uit Indonesië. Dit is de zoete variant, je hebt ook een zoete stroperige hele pittige variant die is ook erg lekker. Ik heb dit merk genomen die je enkel in goede Toko’s kunt kopen. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden en bak de Emping manis in slechts 3 minuten. Wat je krijgt is een super knapperige kroepoek zonder vet met meer smaak.

IMG_8316IMG_8342

Lotek saus:

De saus is zeer eenvoudig te maken. Lotek is een pindasaus die vooral in West Java erg populair is. Oorspronkelijk is deze saus bedoeld om te gebruiken als dressing over rauwe groenteschotels. Het heeft een uitgesproken pikante smaak, friszoet.  Bij een goede Toko haal je een kant en klaar pakje Lotek saus ze verkopen ze in 400 grams verpakking en 200 grams verpakking van het merk Ratu Culinair. Een pakje van 200 gram Lotek maak je aan met 200 ml kokend water. Voor 1 persoon heb je 100 gram nodig, gemengd met 100 ml kokend water.

IMG_8315IMG_8328

Dan is het tijd om het bordje op te maken.

Eerst wat sla, dan wat taugé, wat gesneden komkommers, wat tahu, wat sperzieboontjes en gekookte ei en dan de saus er overheen. Doe er de Emping Manis bij en maak het af met wat gebakken uitjes.

Eet smakelijk!!

IMG_8324 IMG_8325 IMG_8330 IMG_8332 IMG_8341 IMG_8352

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten