Soms heb je wel eens van die momenten dat je met stokbrood blijft zitten. Of je weet even niet wat je de mensen wilt gaan voorzetten. Iets was snel klaar is, makkelijk is en heel goed samen gaat met tapas, soep of een BBQ is dit recept van Lanche supresa wat letterlijk vertaald suprise lunch heet. Naar je raad het al, een Braziliaans recept. Ik zal je mijn lunchsuggestie geven, maar je kunt uiteraard helemaal los gaan met je eigen fantasie. Het principe blijft steeds hetzelfde. Verder kun je dit zowel in de Airfryer maken als in de oven.
Wat heb je allemaal nodig voor dit recept:
De ingrediënten zijn aangepast aan een bakblik van 22 cm omdat deze in de Airfryer XL past. Gaat dit in de oven, dan kun je dit recept verdubbelen en een grote schaal hiervoor nemen, of twee kleintjes maken.
- kruidenboter
- 1 opgeklopte ei
- 1 eetlepel parmezaanse kaas
- 1 grote tomaat in dunne plakjes probeer het water/pitten ertussen eruit te laten
- 1 grote ui in dunne ringen
- gehalveerde plakjes dungesneden bacon
- gehalveerde plakjes salami
- stokbrood in dunne plakjes ongeveer 3/4e stokbrood
- een handje oude geraspte kaas
- een grote bol mozzarella
- italiaanse kruiden
- zeezout
- plakken jonge kaas op grootte gesneden van je stokbrood stukjes
Bereidingswijze:
Neem een schaal die in je Airfryer past van 22 cm doorsnee. Je gaat eerst alles voorsnijden. de stokbrood, de salami, bacon, mozarella, kaas, tomaat, ui. Probeer ook de zaad en vocht tussenin de tomaat te verwijderen, anders wordt je brood te vochtig straks.
Dan ga je al je stukjes stokbrood aan beiden zijden insmeren met kruidenboter.
Dan kun je gaan opbouwen. Leg een stukje stokbrood dwars in de blik tegen de achterkant van het blik aan en begin met een plakje jonge kaas, dan doe je een plakje salami, tomaat, ui, bacon en je eindigt weer met kaas met de mozzarella. Deze stappen doe je om en om herhalen. Dan doe je in het midden nog een stokbrood en het beleg aan beidezijdes van de stokbrood dan krijg je als het goed is dit motief te zien.
Je bestrooi dat flink met zeezout en Italiaanse kruiden.
Dan klop je voor 1 ei op waarin je ongeveer twee theelepels parmezaanse geraspte kaas in strooi en door roert. Dit mengsel giet je over het brood heen. Zorg dat alles wat wat het ei mee krijgt.
Dan pak je de geraspte kaas en je bestrooi de hele bovenkant met de geraspte kaas.
Dan is het tijd om de lanche supresa a là LucianasKitchen af te gaan bakken.
Gebruik je de airfryer dan stel je hem in op 10 minuten op 180 graden. Doe je hem in de oven dan verwarm je de oven eerst voor op 180 graden. Je bak hem af in 15/20 minuten.
Na 10 minuten in de Airfryer ziet deze er zo uit. Serveer meteen. Anders zul je moeten opwarmen op 140 graden gedurende een minuut of 6 tot 8 minuten in de Airfryer.
Eet smakelijk!!
PS
Het spreekt voor zich dat je met dit recept je fantasie de vrije loop kan laten gaan. Vul het met groentes die je aanspreken, die je over heb, waar je van hou.
4 reacties
Beantwoord →