Kippendij in Teryaki saus kun je heel goed bereiden in de Airfryer.
Wat heb je hiervoor nodig?
Voor het maken van de Teryaki marinade heb je nodig:
- 3 eetlepels donkere Ketjap saus
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepels Mirin
- 3 eetlepels Japanse Sake wijn
- 1 theelepel geraspte gember
Verder heb je nog nodig:
- 4 kleine kippendijen
- Een puntpaprika in stukjes gesneden om mee te rijgen
- wat zout naar smaak
- wat peper naar smaak
- theelepel knoflookpoeder
Bereidingswijze:
Je maakt de marinade ongeveer een uur of twee uur van te voren, zodat het is afgekoeld als je het gaat gebruiken
Doe alles in een steelpannetje en warm dit op zodat de suiker goed oplost, laat het zacht door pruttelen tot het iets begint in te dikken, maak het vuur uit en laat het volledig afkoelen.
Ondertussen rijg je de kip 4 stukjes kippendij en 3 stukjes paprika om en om.
Ongeveer een half uur voor je de kip gaat bakken strooi je er wat zout, peper naar smaak over de kippendij en een theelepel knoflookpoeder over de kip.
Giet dan wat van de marinade over de kip en zorg dat de kip aan alle kant goed bedekt is. Laat dit zo een half uurtje intrekken.
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden gedurende een minuut of 3. Je kunt er voor kiezen om de grillplaat hiervoor te gebruiken. Heb je die niet dan kan dit ook prima in het mandje van de Airfryer. Als je een uitgeknipte bbq matje erin hebt liggen is het nog beter, omdat dit het aankoeken van de kip aan het mandje voorkomt.
Je bakt de kippendij in ongeveer 4, 5 minuten per kant op 180 graden. Kijk dan goed of de kippendij gaar is, vertrouw je het niet geef dan nog 2 minuten extra. De temperatuur is bij benadering omdat eea afhankelijk is van de dikte van je kippendij.
Eet smakelijk!!
2 reacties
Beantwoord →