Niet zo lang geleden heb ik een mooie Philips Micro Slowjuicer gekregen waarmee ik allerlei fruit- en groente sapjes mee maak heerlijk! Sinds kort ontdekte ik dat je de Micro Slowjuicer ook heel goed kunt gebruiken om op een natuurlijke wijze kleur en smaak te geven aan zelfgemaakte pasta’s voor op brood.
Onlangs werd ik geïnspireerd door de zelfgemaakte Walnotenkaas van de Philips Chef. Ik wilde mijn Micro Slowjuicer ook wel eens in actie zien bij het maken van broodbeleg. Ik heb altijd wel een pot Nutella in huis, lekker voor op je brood of als vulling in baksels. Ik heb een grote Nutellabakboek vol met inspiratie wat je er allemaal mee kunt maken. Vandaar dat ik heb gekozen om eens te zien of het maken van een hazelnoten pasta eenmalig was of iets om vaker te doen.
Ik kan jullie verklappen het was geen eenmalige gebeurtenis. Het is leuk om te doen en de smaak is overheerlijk. Je proeft de intense notensmaak en je hebt helemaal in de hand hoe de smaak en de samenstelling van de pasta wordt: wel of geen geraffineerde suikers, voeg ik er nog een extra smaak aan toe, etc. Je eet broodbeleg zonder toegevoegde zaken zoals verdikkingsmiddelen en conserveringsmiddelen. En het leuke is met wat hulp van de Airfryer en de Onionchef is het helemaal niet zo veel werk om te doen.
Ingrediënten:
- 200 gram hazelnoten zonder schil, heb je hazelnoten met schil dan moet je ze ontvellen
- 60 ml arachideolie of hazelnotenolie
- 200 gram chocolade
- 2 volle theelepels cacaopoeder
- een theelepel vanille extract
- een afgestreken theelepel zout
- steviadruppels of poeder of als je voor geraffineerde suiker gaat poedersuiker naar smaak
Bereidingswijze:
Omdat ik geen ongeschilde hazelnoten had moest ik eerst de hazelnoten ontvellen.
Ik heb ze in de Airfryer geroosterd gedurende 150/20 minuten op 90/120 graden.
Toen ze klaar waren heb ik ze in een schone theedoek gedaan en met de buitekant van de theedoek over de hazelnoten heen gewreven. Het vel/merendeel van het vel gaat er zo makkelijk af.
Toen heb ik in een maatbekertje 60 ml Arachide olie gedaan.
Daarnaast heb ik een reep Tony Chocolony Marsepein, die ik van de Sinterklaasperiode over had, met een mes in stukken gehakt.
Ik ben begonnen met de Micro Slowjuicer door de alle filters eruit te laten.
Als je hem aan doet doe je een bak aan de onder zijde en gooi je de hazelnoten in de vultrechter met een beetje olie pers je de hazelnoten door de Micro slowjuicer. Wat je ziet is dat het korrelige gedeelte in de afvalbak terecht komt en het olieachtige van de hazelnoot komt er aan de voorkant uit. Zo pers je alle hazelnoten er door heen.
De hazelnotenolie ziet er aan de voorzijde zo uit:
In de afvalbak ziet de hazelnoten prut er zo uit:
Dan doe je de stukjes chocolade door de Micro Slowjuicer
Je giet nu alle olie wat uit de sapzijde is gekomen weer bij alles wat bij de afvalzijde eruit is gekomen en roer dit samen door elkaar.
Hier doe je twee theelepels cacaopoeder bij een een halve tot een kleine theelepel zout, ook doe je hier stevia naar smaak bij. Verder doe je er nog wat vanille aroma bij. Dit giet je allemaal in de Onionchef waarbij je het zwart mesje gebruikt. Meng alles met het zwarte mesje tot een smuïge pasta.
Zo ontstaat je eigen hazelnoten pasta met een vleugje marsepein smaak in de verte omdat dat in de chocolade zat.
Giet dit mengsel in een schone pot zodat je dit kunt bewaren.
En zo heb je je eigen pasta gemaakt met hulp van de Micro Slowjuicer, de Airfryer en de Onionchef.
Heerlijk voor op de boterham of om bijvoorbeeld bladerdeeg mee te bestrijken of brooddeeg.