Op 18 april heb ik een maagverkleining gehad. Ik moet dus voortaan goed op mijn eiwitten letten.
Als lunch heb ik vandaag van eenvoudige ingrediënten die ik in huis had deze snelle hartige souffle’s gemaakt. Met een Airfryer heb je geen potten en pannen nodig en ben je gewoon in 10 minuten klaar met je lunch dat ook nog eens koolhydraat vrij is.
Ingrediënten:
- 1 ei
- 2 snoep tomaatjes
- ½ plakje Schwarzwalder rauwe ham
- Stukje leftovers gegrilde kip
- Handje geraspte Emmentaler
- Peper en zout naar smaak
Ik heb 2 porties gemaakt dus in dat geval verdubbel je de ingrediënten.
Bereidingswijze:
- Neem twee soufflé bakjes. Heb je deze niet gebruik dan ander hittebestendig schaaltjes, of gebruik een siliconen cupcake vormpjes.
- Snij de snoeptomaatjes in kleine stukjes en leg ze in de bakjes.
- Snij de Schwarzwalderham in kleine stukjes en verdeel ze over de bakjes.
- Snij de gegrilde kipfilet in kleine stukjes en verdeel ze over de bakjes.
- (Kies ervoor om dit laag voor laag te laten liggen of roer met een lepeltje de vulling door elkaar). Leg in elk bakje een handje Emmentaler geraspte kaas.
- Neem een schaal en kluts de ei of eieren luchtig, doe daar per ei een eetlepel water bij en breng dit mengsel op smaak met peper en zout goed luchtig opkloppen en giet het in het bakje of in de bakjes.
- Leg het schaaltje, of als je er meer maakt de schaaltjes in de Airfryer en zet de temperatuur op 200 graden. Ik heb ze in de Philips Avance XXL gebakken. Bak ze af in een minuut of 9/10.
- Als je ze meteen serveert, kun je ze uit het bakje oplepelen. Laat je ze een minuut of 5 tot 8 eerst wat afkoelen, dan kun je ze in het geheel eruit halen en als een soort muffin oppeuzelen.
Natuurlijk hoef je niet alle ingrediënten letterlijk in huis te hebben om ze te kunnen maken. Gebruik wat je in huis hebt zoals blokjes ham, champignons, prei-ringetjes etc, en kruid ze met wat jij lekker vindt. Zo heb je snel een vetvrije gezonde lunch wat je nog een lange tijd een verzadigde gevoel bezorgd.
Eet smakelijk!