Elke keer als ik thuis werk is het voor mij één groot feest. Dit betekent voor mij een snelle, gezonde en smaakvolle lunch :). Keer op keer heb ik dan de kans om in korte tijd zowel de Airfryer als de soupmaker voor mij aan het werk te zetten. En da’s zo kinderlijk eenvoudig… Tijd is geld, maar met deze apparaten bespaar ik heel veel tijd. Gemak dient de mens en je eet gezond. Wat wil een mens nog meer? Vandaag heb ik daarom gekozen voor een Courgettesoep uit de Soupmaker met airfried Chorizo – Leerdammer broodje. En dat broodje afgemaakt met bakgember hmmmmmmmmm… verslavend lekker!!!
Wat heb je hiervoor nodig?
Voor de courgettesoep:
- Een grote courgette
- 3 tenen knoflook
- 2 groente bouillonblokjes van Knorr
- een theelepel verse pesto
- een middelgrote geschilde aardappel
- ½ prei
- paar takjes platte peterselie
- 1 bosui
Voor de Airfried Chorizo-leerdammerbroodje met bakgember heb je nodig:
- 2 opwarm broodjes
- 2 theelepels bakgember
- 2 plakjes leerdammer
- 2 theelepels verse pesto
- 4 plakjes chorizo
Bereidingswijze:
Neem een courgette en was deze, snij deze dan in grote blokjes. Schil de knoflook tenen en doe ze heel in de soupmaker, snij een bosui in 3 stukken, snij de prei in 4 stukken, hak de peterselie grof, schil de aardappel en snij deze in 4 stukken en doe deze dan ook in de soupmaker. Doe daar 2 bouillon groenteblokjes bij van het merk Knorr.
Vul dan het water tot de max streepje.
Sluit de deksel en sluit de snoer aan. Als je op de aanknop drukt, zie je hem op vijf programma’s verspringen.
Ik ga vandaag voor een gladde Courgettesoep dus moet ik daar de eerste programma voor hebben die gladde soepen maakt. Met de knop naast de aan/uit knop, de selectieknop selecteer ik de juiste programma. Ik selecteer het eerste programma en druk op start door deze even ingedrukt te houden tot het apparaat een pieptoon geeft. Dat is alles wat ik hoef te doen voor een overheerlijke soep :).
Het apparaat staat automatisch op 23 minuten en telt langzaam terug naar 0. In de tussentijd hoor ik hem pruttelen en van alles doen, ook het malen van de de groente af en toe tot een gladde soep. Het mooiste van alles is dat ik geen geknoei heb en geen omkijken naar. Het apparaat doet zelfstandig wat het moet doen.
In de tussentijd heb ik mooi de tijd om mijn Airfried Chorizo leerdammer bakgember broodje te maken. Ik gebruik afbakbroodjes dus ik ga als volgt te werk:
Ik open de Airfryer en verwarm deze 3 minuten voor op 200 graden. Daarna stel ik hem in op 3 minuten. Ik snij mijn broodjes door midden en leg ze per helft naast elkaar in het apparaat. Na 3 minuten zijn ze warm en bijna goed. Ik ga ze beleggen.
Ik smeer de helften in met pesto. Dan op elk broodje op een helft een plak Leerdammer. Op de andere helft gaat per broodje 2 plakjes Chorizo.
Chorizo en bakgember is een hemelse combinatie!! Dus op de chorizo breng je een dun laagje bakgember aan. Zo leg je beide helften Chorizo en beiden helften met Leerdammer terug in de Airfryer en je geeft nog eens 2 minuten op 200 graden.
Haal de broodjes eruit en maak alvast je bord op, na een paar minuten is ook de soupklaar zodat je beiden warm kunt serveren.
Een heerlijke snelle lunch klaar in 30 minuten
Eet smakelijk!!