De Airfryer is zo veelzijdig dat je er zelfs Chinese Nasi Goreng in kunt maken. Ik zal je stap voor stap uitleggen hoe je dit kunt maken.
Benodigdheden voor het maken van Chinese nasi goreng uit de Airfryer:
- twee kopjes koude rijst (voor een goed resultaat zorg je dat je rijst voldoet aan de volgende twee zaken: zorg dat de rijst èn van de soort lange granen rijst is èn een dag van te voren is bereid)
- 2 bosuitjes
- 1 gesnipperde sjalotje
- 2 fijn gehakte teentjes knoflook
- 2 geklutste eieren
- een handje doperwten
- klein handje gamba’s
- een klein fijn gehakte verse worteltje
- 2 eetlepels lichte gezoute soja saus
- zeezout naar smaak of een maggiblokje
- flinke theelepel sesamolie
- kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze:
Ik begin altijd met met het opwarmen van de pan op 200 graden, dit doe je gedurende een minuut of twee ik doe er meteen kokosolie bij. Beslist geen olijfolie nemen omdat deze een uitgesproken smaak heeft. Je kunt liever kiezen voor arachideolie (pinda-olie) /kokosolie omdat deze olie soorten tegen hoge temperaturen bestand zijn. een hoge. Gedurende het hele proces hou je de temperatuur op 200 graden.
Je begint met de sjalot en de knoflook snippers. Roerbak ze even met een pollepel of met Chinese stokjes en sluit de Airfryer gedurende een minuut of 2 of 3. Dan kun je er de geklopte ei bij doen als de uien en knoflook glazig zijn gebakken.
Laat dit proces weer zo 2 minuten doorlopen en open dan de lade weer. Roerbak de ei los in de pan en sluit de lade weer gedurende 2 minuten.
Gooi dan de doperwtjes erbij en de gamba’s en ga door met roerbakken voor weer een minuut of 2, 3.
Elke keer maak je hem open en roer bak je het even en sluit je de lade opnieuw, weer 2 tot 3 minuten. Als je ongeveer bij elkaar een minuut of 6 verder bent kun je de rijst gaan toevoegen. Zorg voordat je de rijst erin gooit dat deze al los geroerd is. Je kunt meteen de smaakmakers erbij toevoegen, de zoute lichte sojasaus en de sesamolie. Roer alles goed door elkaar. En weer laat je het zo door bakken gedurende 2, 3 minuten.
Als je hem weer open maakt gooi je de bosui er in en goed doorheen. Proef of de rijst op smaak is, kruid deze zo nodig bij met zout en of peper naar smaak.
Je Chinese Nasi Goreng is nu klaar, eet smakelijk!!
3 reacties
Beantwoord →