Casquinha de Siri. Elke keer als ik met vakantie ga naar Brazilië, dan moet ik deze hartige lekkernijen weer eens proeven. Heerlijk krabvlees geserveerd uit een schelp. Eigenlijk zou ik niet hoeven te wachten tot ik weer eens op vakantie daar naartoe ga, want ze zijn heel goed zelf thuis te maken. Ik heb daarvoor dit recept omgebouwd naar een recept voor de Airfryer. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan zou ik zeggen probeer het vandaag nog! Ze zijn heerlijk als voorgerecht, of als bijgerecht bij de vis hoofdmaaltijd.
Ingrediënten:
- 500 gram krabvlees
- 250 gram kleine garnalen
- een gehakte ui
- 2 gehakte tenen knoflook
- 1 fijngehakte chilipepertje
- sap van een halve limoen
- 1 met een keukenmachine grof gehakte pistolet
- halve glas kokosmelk
- 1 eetlepel palmolie
- 1 eetlepels Zee zout
- peper naar smaak
- een eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
- 1 eetlepel cognac
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 hele fijngehakte tomaat ontdaan van de vel en van de zaadjes
- 4 eetlepels gerapte parmezaanse kaas
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels boter
- limoen en gehakte peterselie om te garneren
- 10 schone schelpen
Bereidingswijze:
- Besprenkel de krab en garnalen met de limoensap van een halve limoen en leg dit apart
- Week de gehakte broodkruimels in de kokosmelk en zet dit apart.
- Verhit de palmolie en fruit gedurende 5 minuten de gesnipperde ui, gesnipperde knoflooktenen en de gesnipperde chilipepertje.
- Voeg dan de krab met de garnalen hier aan toe.
- Doe hier Zeezout bij en voeg hier de tomatenpuree aan toe.
- Voeg hier de geweekte broodkruimels aan toe, de gehakte peterselie en twee eetlepels geraspte parmezaanse kaas, de fijngehakte tomaat met een lepel
- cognac. Roer dit alles goed door elkaar tot het brood goed in het mengsel is opgenomen.
- Haal de pan van het vuur en zet dit apart.
- Vul de schelpen met de vulling en strooi wat parmezaanse kaas gemengd met wat paneermeel hier over heen. Bak ze in je Airfryer op ongeveer 200C voor gedurende ongeveer 15 minuten.
- Serveer dit direct zodra het klaar is met wat partjes limoen en garneer dit met wat gesneden peterselie. Tip: Indien je geen verse krab gebruikt ontdoe de krab dan eerst goed van haar vocht door het vlees in een zeef of vergiet goed uit te lekken. Mocht de vulling bij het vullen te dun blijken, doe de vulling dan terug in pan en roer hier 1 tot 2 eigelen door heen.
Eén reactie
Beantwoord →