lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Air Cooker, Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Cheesecake, white chocolate blueberry-raspberry cheesecake uit de Airfryer

Print Friendly, PDF & Email

Airfried white chocolate blueberry-raspberry cheesecake - recept van LucianasKitchen.nl

Deze white chocolate blueberry-raspberry cheesecake heb ik met de Philips Airfryer XL gemaakt speciaal voor de eerste verjaardag van de eerste en grootste facebook groep over alles wat met Airfryers te maken heeft van recepten tot informatie. (Heb je een Airfryer van welk merk dan ook, ga hier dan zeker langs en wordt lid: Facebookgroep: Philips Airfryer bak avonturen ). Ook hier heb ik een uitgebreid filmpje over gemaakt. Airfried white chocolate blueberry-raspberry cheesecake

Met de Airfryer is echt een veelzijdig apparaat. Je kunt er echt veel meer dan alleen frites of snacks erin bereiden. Zelfs een overheerlijke cheesecake bereiden is mogelijk met dit apparaat.

Dit is een beproefd recept, een echte aanrader!!! Zoals ik al zei speciaal bedacht voor de eerste jubileum van de gezellige facebook groep Philips Airfryer bak avonturen.

Handige hulpmiddelen:
– Je hebt in ieder geval een springvorm nodig met een doorsnee van 20 cm – Een staafmixer om de frambozen te pureren

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 12 bastognekoekjes – 50 gram roomboter

Voor de vulling:

  • 300 gram roomkaas (op kamertemperatuur) – 100 ml crème fraiche
  • 50 gram fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 125 gram gesmolten witte chocolade – handje bosbessen

Voor de frambozenspiegel:

  • 200 gram frambozen
  • 120 gram suiker
  • sap van een 1/2e limoen
  • 6 gram gelantinevel/gelantinepoeder/agar agar poeder

Voor de garnering:

  • 3⁄4 bakje frambozen
  • 1⁄2 bakje bosbessen
  • wat poedersuiker

Bereidingswijze:

De bodem:

Neem een plastic zak en leg daar 12 bastognekoekjes in. Ga dan flink met een deegroller te keer om de koekjes tot koekkruim te vermalen. (je kunt natuurlijk ook de koekjes met behulp van een staafmixer fijnmalen. Dit meng je met 50 gram gesmolten roomboter (doe de boter in een bakje en doe dit voor ongeveer 20/30 sec in de magnetron om het te laten smelten).

Je neemt nu een springvorm met een doorsnede van 20 cm en de bodem bedek je met een vel bakpapier. De zijkant spuit je in/vet je in.

Dan doe je al het koekkruim op de bodem en met de achterkant van een lepel druk je de kruimels goed aan. Leg nu de bakblik even weg in de koelkast zodat de bodem hard kan worden. Ondertussen kun je met de vulling verder gaan.

Airfried white chocolate blueberry-raspberry cheesecake - recept van LucianasKitchen.nl

De vulling:

Je smelt 125 gram witte chocolade in een kommetje in ongeveer 30 sec tot 50 sec in de magnetron.
Ondertussen klop je met een garde in een mengkom goed los: de roomkaas, crème fraiche, fijne suiker, de eieren. Daar voeg je de gesmolten chocolade aan toe.

Heb je alles goed glad geklopt dan kun je het mengsel in de springvorm gieten. Doe een laagje van het mengsel en smeer het uit over de bodem. Dan doe je er willekeurig wat losse bosbessen verdeeld in. Dan weer een laagje, en doe je weer wat bosbessen. Zo ga je verder tot alles goed verdeeld is. Tik 2 keer voorzichtig op tafel om het mengsel te egaliseren en ook de luchtbellen eruit te krijgen. Dan ben je klaar om de taart af te bakken in de Airfryer.

Airfried white chocolate blueberry-raspberry cheesecake - recept van LucianasKitchen.nl

Je verwarmt de Airfryer op 150 graden voor, dan leg je je springvorm voorzichtig in de mand en je bakt hem in 2 x 15 met 1 keer tussentijds kijken. Geloof je het allemaal dat het goed gaat, dan kun je er ongeveer 5 minuten van de tijd afhalen en in 1 keer 25 minuten bakken.

Dan haal je de cheesecake er voorzichtig uit met keukenhandschoenen en dan dek je de bovenkant volledig af met alluminiumfolie. Je prikt er met een cocktailprikker/sateprikker wat gaatjes in, dan gaat de taart terug voor nog eens 10 minuten maar dit keer op 130 graden.

Als de bel gaat is de taart klaar. Je laat hem in de Airfryer volledig afkoelen, de alluminiumfolie mag uiteraard worden verwijderd.
Als de taart volledig is afgekoeld, dan mag deze in de koelkast verder afkoelen. Minimaal 2 tot 3 uur. Let op dat je de springvorm er niet af haalt. Laat die er maar netjes omheen zitten.

Airfried white chocolate blueberry-raspberry cheesecake - recept van LucianasKitchen.nl

Dan is het tijd om de frambozenspiegel te maken.

Frambozenspiegel:

Je neemt dit keer een staafmixer en je pureert de frambozen tot een gladde moes. Dit doe je in een pannetje. Daar doe je bij: 120 gram suiker, de sap van een halve limoen en 6 gram gelantinepoeder/agar agar poeder. Heb je gelantineblaadjes, dan daar 6 gram van nemen en eerst in een bakje koud water weken dan als de gelantine zacht is geworden dit uitnijpen en aan de frambozenmassa toevoegen. Je roert dit voorzichtig terwijl je het op een klein vuurtje verwarmd. Op een gegeven moment zie je het veranderen in een dikke gelei. Het hoeft niet te koken, alleen letten op de dikte van de frambozengelei. Dan maak je het vuur uit en dan kun je de frambozengelei gieten over de gebakken cheesecake.

Je giet de frambozengelei over de cheesecake en je klopt opnieuw 2 keer en zorgt dat alle luchtbelletjes zijn ontsnapt. Dan mag de cheesecake opnieuw in de koelkast verder afkoelen. Wederom een uur of twee.

Na twee uurtjes haal je de cheesecake eruit en haal je voorzichtig de ring eraf. Je kunt nu de cheesecake verder met de overgebleven fruit garneren. Strooi er tenslotte wat poedersuiker over heen en je hebt een overheerlijke cheesecake die absoluut niet onder doet voor die bij de banketbakker of die je bij de Bijenkorf in de vitrine ziet.

Airfried white chocolate blueberry-raspberry cheesecake - recept van LucianasKitchen.nl

Varieersuggestie: Fruit is niet altijd voor handen, of betaalbaar. Ga op zoek naar seizoensfruit en varieer hiermee in smaak.
Laat zo je fantasie los op dit gerecht het resultaat zal je niet tegenvallen.

De cheesecake is perfect van structuur, niet te zoet en niet te zuur. Ga er mee aan de slag en verras je naasten met de mooiste creaties!!

Airfried white chocolate blueberry-raspberry cheesecake - recept van LucianasKitchen.nl

 

Reacties zijn gesloten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten