Peanut cookies. Deze koekjes koop ik altijd in de toko, ze zijn zo verslavend lekker maar zijn nog vrij prijzig. Een bakje van een gram of 150 betaal je al dik 2 euro 50 voor. Terwijl ze zo snel en makkelijk te maken zijn. Helemaal als je ze met de Airfryer maakt. Speciaal voor de Airfryer heb ik het recept aangepast. Veel plezier er van!!!
Ingrediënten:
- 250 gram Pindakaas (ik gebruikte gladde pindakaas)
- 450 gram bloem (bloem voor alle doeleinden)
- 150 gram Plantaardige Olie
- 110 gram Poedersuiker
- Een snufje zout glazuur:
- 1 eidooier
Bereidingswijze:
- Doe alle Ingredienten in de mengkom en kneed alles goed door elkaar met de hand tot er een zacht deeg ontstaat.
- Haal de frituurmand er uit en leg daar een passend stuk bakpapier in. Ondertussen verwarm je de Airfryer op 170 graden.
- Rol van het deeg ondertussen kleine balletjes van ongeveer 2 tot 3 cm doorsnee en leg ze in het frituurmandje.
- Vervolgens stip je met een kwastje wat eigeel op de bovenkant van het koekje.
- Als het mandje vol ligt met de koekjes kun je ze in ongeveer 10 tot 12 minuten afbakken tot de bovenkant goudbruin is (hou je van een knapperige korst, dan zou je kunnen proberen het iets langer te bakken.
- De koekje hoort een zachte structuur te hebben die makkelijk in je mond smelt.
4 reacties
Beantwoord →