lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

American coleslaw salad à la Kentucky Fried Chicken

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben gek op coleslaw. En dan met name van de KFC’s. Heerlijk zo’n kippenmenu en dan die coleslaw erbij, hmmmmmm…… Nu heb ik een recept liggen die de receptuur van de KFC tot in de nauwkeurigheid benadert. Het is dan ook een van mijn favoriete makkelijke salades die ik graag met jullie deel.

Als je in het bezit bent van een keukenmachine, dan is deze salade helemaal in no-time klaar. Ik maak al mijn salades met de Philips Jamie Oliver keukenmachine van maar liefst 1000 watt. Deze heb ik speciaal aangeschaft omdat ik het liefst verse salades maak. En met een keukenmachine met voldoende wattage hoeft dat geen enkel probleem te zijn. Ik had vroeger een saladmaker van de Moulinex die had maar iets van 150 Watt. Met alle respect, maar met zo weinig wattage liep dat ding voortdurend vast. Dus schaf goed gereedschap aan, dat bespaart je een hoop ergernis en gestress in de keuken.

IMG_2060

Wat heb je nodig om deze salade te kunnen maken?

  • 8 1/8 kopje gesneden witte kool
  • ⅓ kopje gesneden wortel
  • 1 theelepel fijn gehakte uien
  • ⅓ kopje suiker
  • ½ theelepel zout
  • 1/8 theelepel peper
  • 1/8 kopje melk
  • 3/4 kopje karnemelk
  • 1 ½ eetlepel witte azijn
  • 2 eetlepels verse limoensap
  • ½ kopje mayonaise

Bereidingswijze:

Ik maak deze salade altijd vroeg in de ochtend om het ’s avonds te eten of een avond van te voren.

Gebruik het fijne mes om zowel de kool als de wortel fijn te hakken met de keukenmachine. Begin eerst met de kool en dan met de wortel. Gooi dan de gehakte uitjes erbij.

IMG_2036

Neem een klein kommetje, daarin mix je met de garde de karnemelk met de mayonaise, de melk en het limoensap goed door elkaar tot een gebonden saus. Pas dan doe je de smaakmakers erbij. Als laatste voeg je de suiker toe. Klop alles goed met de garde door elkaar.

Pas dan roer je alles goed door elkaar. Zet dan de kom afgedekt weg in de koelkast en laat dit minstens voor 13 uren marineren om de smaak erin goed te laten ontwikkelen.

 

Eet smakelijk!!

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten