lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Yankee cornbread uit de Airfryer

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Cornbread is populair in heel Amerika, niet alleen vind je deze als bijgerecht bij de warme maaltijd, ook in de ochtend ontbreekt deze vaak niet aan de ontbijttafel. Het kent een cake achtige zachte/zoetige structuur wat niet erg rijst, het zit tussen zoet en hartig in. Traditioneel wordt deze met Thanksgiving gegeten. Ik heb hem gemaakt als begeleider van mijn Homemade Chili Con Carne.

Cornbread kun je op verschillende manieren bereiden maken, gebakken in een pan of in een oven, gestoomd en ik ga hem natuurlijk in de Airfryer bereiden ;-).

In het Zuiden van Amerika is cornbread een populair onderdeel van soul food en wordt cornbread vaak in vet of in reuzel gebakken gewoon in de koekenpan. Aangezien ik moet minderen in vet heb ik een variant gemaakt wat meer in het Noorden van Amerika wordt gemaakt, deze variant staat daar ook wel bekend als ” Yankee cornbread” . Deze is vaak wat zoeter en bevat half gewoon meel en half maismeel.

[cml_media_alt id='1194']IMG_5857[/cml_media_alt]

Yankee cornbread uit de Airfryer
Recept Afdrukken
zanderig structuur, kruising tussen hartig en zoet, onderdeel van soulfood uit de USA en bijgerecht bij tal van Amerikaanse gerechten.
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Yankee cornbread uit de Airfryer
Recept Afdrukken
zanderig structuur, kruising tussen hartig en zoet, onderdeel van soulfood uit de USA en bijgerecht bij tal van Amerikaanse gerechten.
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. verwarm de Airfryer voor op 200 graden, en vet een springvorm in.
  2. Zeef de bloem
  3. doe hier suiker bij
  4. doe er ook een zakje bakpoeder bij en de zout
  5. doe hier de maismeel bij
  6. in een apart kommetje doe je een ei opkloppen. Dit eimengsel voeg je toe aan de droge ingredienten samen met de melk
  7. Roer met een garde tot een egale mengsel. Voeg hier dan 2 eetlepels gesmolten boter aan toe en meng alles door elkaar.
  8. Giet dit in de springvorm en bak de cake welke is afgedekt met aluminiumfolie welke voorzien is van gaatjes gaar in een minuut of 15/20 min op 150 graden. Haal dan de aluminiumfolie eraf en bak nog een minuut of 10 open zonder aluminiumfolie de cake gaar op ongeveer 170/175 graden.
  9. Terwijl maïsbrood bakt doe je 2 eetlepels zachte boter mengen met de theelepel honing en zet je dit apart voor zo.
  10. Wanneer maïsbrood klaar is, haal je de cake uit de Airfryer en na 5 minuten smeer je het mengsel over de bovenkant.
Notities

Eet smakelijk!

[cml_media_alt id='1199']IMG_5859[/cml_media_alt]

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten