Print Friendly
Winko Babat
Winkobabat is een Indische kokoskoek, met een wat kleverige structuur van binnen.
Ingrediënten
Instructies
  1. Weeg 100 gram ketanmeel af en doe dit in een kom.
  2. Doe hier 100 gram geraspte kokos bij.
  3. Voeg hier 100 gram suiker bij.
  4. Doe hier twee eieren bij.
  5. Doe er 200 ml kokosmelk of santen bij
  6. Nadat je er een zakje vanillesuiker bij hebt gedaan, roer je alles met een garde goed door elkaar.
  7. Verwarm de XL bakplaat voor op 200 graden
  8. Voeg het beslag in de hete XL bakplaat zonder dat je deze hebt ingevet met boter of olie.
  9. Bak de Koek in 12 minuten gaar op 200 graden.
  10. Haal de koek met de baking pan uit de Airfryer en zorg dat je de koek met een plastic of houten spatel voorzicht omdraai.
  11. Omgedraaid bak je de koek nog eens op 180 af in 12 minuten goudbruin.
  12. De Winko Babat is aan buitenkanten bruin geworden
  13. Leg de Winko Babat op een bord en snij deze in blokjes.