lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Vegetarische Martabaks uit de Airfryer

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Ik vind martabaks heerlijk, daarom heb ik mijn recept aangepast voor de Airfryer. Het was best een uitdaging, omdat het ei snel moet stollen, omdat het anders uit de loempiavellen loopt. Hiervoor maakte ik ze altijd in de olie en was het geen probleem. Na wat keren proberen met verschillende varianten, heb ik de sleutel gevonden. Hieronder staat het recept:

Het kan zijn dat er toch wat ei uit de martabaks loopt. Snij dit weg, zodat de martabak er toch leuk uitziet. Er blijft genoeg ei en vulling in de martabak zitten.

Vega Martabaks
Recept Afdrukken
Vegetarische Martbaks.
Porties Prep Tijd
60 stuks 15 minuten
Kook Tijd
102 minuten
Porties Prep Tijd
60 stuks 15 minuten
Kook Tijd
102 minuten
Vega Martabaks
Recept Afdrukken
Vegetarische Martbaks.
Porties Prep Tijd
60 stuks 15 minuten
Kook Tijd
102 minuten
Porties Prep Tijd
60 stuks 15 minuten
Kook Tijd
102 minuten
Ingrediënten
Porties: stuks
Instructies
  1. Snijd de knoflook en uien in de keukenmachine fijn en doe dit in een (grote) koekenpan. Voeg 1,5 eetlepel currypoeder, 1 eetlepel nootmuskaat, 1 eetlepel peper en 0,5 eetlepel zout toe en fruit aan.
  2. Was de prei, lenteui en wortelen en snijd deze in fijne ringen (bijvoorbeeld met de keukenmachine). Snijd de lombok in kleine stukjes en doe alles in de koekenpan erbij. Roer alles goed door elkaar en bak een paar minuten. Niet te lang, want dan wordt de prei te zacht.
  3. Snijd de selderij fijn en doe in de koekenpan. Roer alles weer goed door elkaar. De vulling is nu klaar.
  4. Pak twee kommetjes. Splits het eiwit in een kommetje, doe het eigeel in het andere. Voeg een beetje water toe aan het eiwit en schuim het op. Dit eiwit is de lijm voor de martabak.
  5. Breek een ei in het kommetje met het eigeel, doe er een eetlepel vulling bij en roer goed door.
  6. Leg een loempiavel op een bord en bestrijk de binnenkant met het opgeklopte eiwit. Doe dan een eetlepel vulling op het loempiavel. Midden boven is het makkelijkste.
  7. Vouw het loempiavel tot een pakketje. Van boven naar onder in drie keer en dan de zijkanten in twee keer. En leg de bijna martabak in de Airfryer.
  8. Ik heb de XL variant, daar kan ik vijf martabaks per keer mee maken. Doe de martabaks in voorverwarmde Airfryer op 200 graden. Bak de martabaks 3,5 minuut op 200 graden, om het ei zo snel mogelijk te laten stollen. Daarna 5 minuten op 180 graden verder bakken om door te garen.
  9. Klaar zijn de martabaks
Notities

Voedingsinformatie:

Per stuk is een martabak:
80,77 calorieën
9,58 gram koolhydraten
2,63 gram vet
3,80 gram eiwit.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten