lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Spruitjes ovenschotel met mozzarella en tomaat

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Soms maak je wel eens te veel eten klaar. Zo heb ik twee dagen terug een grote pan met spruitjes stamppot gemaakt maar er bleef nog een flinke portie over. Vandaag was het tijd om daar weer iets “nieuws” van te maken. Met wat simpele ingrediënten kun je dit tot een simpele ovenschotel verwerken waar je je vingers bij aflikt 😉

IMG_7339

 

Spruitjes ovenschotel met mozzarella en tomaat
Recept Afdrukken
Een makkelijke ovenschotel wat je vers kunt maken, maar ook kunt maken met kliekjes. Je kunt dit met vrijwel alle soorten stamppot maken. De mozzarella is een vrij neutrale kaassoort wat niet overheerst. Een heerlijke combi met tomaat zorgt voor een smeuïge bovenkant. Hiermee tover je in een handomdraai een overheerlijke en makkelijke schotel op tafel.
Spruitjes ovenschotel met mozzarella en tomaat
Recept Afdrukken
Een makkelijke ovenschotel wat je vers kunt maken, maar ook kunt maken met kliekjes. Je kunt dit met vrijwel alle soorten stamppot maken. De mozzarella is een vrij neutrale kaassoort wat niet overheerst. Een heerlijke combi met tomaat zorgt voor een smeuïge bovenkant. Hiermee tover je in een handomdraai een overheerlijke en makkelijke schotel op tafel.
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Begin met het maken van de stamppot schil de aardappels en maak de spruiten schoon, je kunt ze samen koken in een pan. Als het water kookt 20 minuten koken en dan afgieten. Voeg alvast wat zout toe aan het kookwater. Zijn de aardappels en de spruiten klaar, giet dan af.
  2. Voeg de kokosolie (gebruik je liever boter dan doe je dat in plaats van de kokosolie), de geraspte nootmuskaat, de warme melk en suiker toe en stamp het tot een smeuïge stamppot, proef of het op smaak is, voeg eventueel zout/meer zout, extra suiker en of nootmuskaat toe.
  3. optioneel kun je spekjes uitbakken en door heen roeren. Spekjes krokant uitbakken gaat het makkelijkst in de magnetron. neem 3 lagen keukenpapier, leg de spekstukjes uitgespreid eroverheen en doe daarboven nog eens 2 lagen keukenpapier, druk een beetje aan en zet dit in de magnetron. Doe dit op vol vermogen gedurende een minuut of 5, 6 en ze zijn uitgebakken, heerlijk krokant en het vet zit in de keukenpapier. De spek roer je door de puree.
  4. Of je doet zoals ik, ik had de stamppot over en in de koelkast gedaan. Na twee dagen heb ik er pas een ovenschotel van gemaakt. Doe de stamppot in een ovenschaaltje die in de Airfryer past.
  5. Snij tomaten en mozzarella in plakjes, Verwarm ondertussen de Airfryer voor op 200 graden. Als deze is voorverwarmd, maak je hem uit. Omdat mijn schotel niet in het mandje paste heb ik hem onderin de Airfryer gelegd. Ik gebruik een speciaal steuntje ervoor zodat de schaal recht blijft. Een makkelijke en simpele oplossing is om wat silleconen cupcake vormpjes op z'n kop te zetten tussen de ster en daar een schaal op te zetten. In ieder geval leg je de schaal met daarop belegd met mozzarella en tomaat onderin en doe je hem dicht zodat de mozzarella en de tomaat alvast aan elkaar kan smelten. Laat dit zo uit en dicht gedurende 3 minuten.
  6. Dan zet je de Airfryer aan op 180 graden en bak je hem gedurende een minuut of 10-13. Ik heb hem geserveerd met braadworst uit de Airfryer, die zijn ongeveer 8 - 10 minuten gegaan in een voorverwarmde Airfryer op 180 graden. Aluminiumfolie op de bodem gaat roken tegen van de worst.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten