lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Salade met Halloumi, vijgen en walnoten met vijgendressing

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben dol op salades. Meestal kijk ik wat de seizoensproducten zijn op dit ogenblik en daarmee probeer ik dan een creatieve draai aan te geven. Op dit ogenblik zie ik heel veel vijgen liggen en niet eens zo duur. Omdat ik vandaag niet echt veel zin had om te koken heb ik deze snelle salade gemaakt. Het draaide uit op een erg mooie creatie die het goed zou doen als voorgerecht voor het kerstdiner. De bereidingstijd is minimaal.

[cml_media_alt id='1106']IMG_5086[/cml_media_alt]

Salade met Halloumi, vijgen en walnoten met vijgendressing
Recept Afdrukken
Als maaltijd salade te maken of als voorgerecht te maken, vijgen, Halloumi, walnoten, tomaten, sla met home made vijgen dressing
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Kook Tijd
7 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Kook Tijd
7 minuten
Salade met Halloumi, vijgen en walnoten met vijgendressing
Recept Afdrukken
Als maaltijd salade te maken of als voorgerecht te maken, vijgen, Halloumi, walnoten, tomaten, sla met home made vijgen dressing
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Kook Tijd
7 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Kook Tijd
7 minuten
Ingrediënten
Porties: persoon
Instructies
  1. verwarm de Airfryer grillpan voor op 200 graden, zodra deze op temperatuur is bak je de Halloumi aan beiden zijdes twee minuten
  2. Snij de tomaten in hele dunne plakken, snij de twee vijgen in 4-en waarvan je er 1 helemaal doorsnijdt en de andere halverwege. Pak een diepbord. Daarin doe je de sla en aan de randen een dun plakje tomaat. Daar leg je steeds een hele walnoot op en ertussen een partje vijg.
  3. Dan ga je verder met het maken van de dressing. Neem een eetlepel vijgen jam, doe daar 1,5 eetlepel balsamico azijn bij en twee theelepels limoensap. Roer dit goed door elkaar.
  4. Als de Halloumi gebakken is leg je dit mooi in het midden op de sla en daarboven de vijg die halverwege in vieren is gedeeld. Daar doe je een bolletje Ricotta op en een mooie walnoot. Besprenkel dan het gerecht met de dressing en je gerecht is klaar om te worden geserveerd.
Notities

Eet smakelijk!!

[cml_media_alt id='1107']IMG_5087[/cml_media_alt]

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten