lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Popcorn uit de Airfryer

| 2 reacties

Print Friendly, PDF & Email

In Brazilië zijn kant en klare snacks relatief duur als je ze koopt in een supermarkt. Daarom maken Brazilianen de meeste snacks gewoon zelf. Iets wat iedereen daar overal maakt is popcorn. In allerlei soorten, smaken en variëteiten. Als je je afvraagt kun je popcorn maken in een Airfryer? Dan is mijn antwoord jazeker!

[cml_media_alt id='1132']IMG_5262[/cml_media_alt]

Popcorn uit de Airfryer
Recept Afdrukken
Vers gemaakte popcorn uit de Airfryer
Porties Prep Tijd
2 personen 3 minuten
Kook Tijd
12 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 3 minuten
Kook Tijd
12 minuten
Popcorn uit de Airfryer
Recept Afdrukken
Vers gemaakte popcorn uit de Airfryer
Porties Prep Tijd
2 personen 3 minuten
Kook Tijd
12 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 3 minuten
Kook Tijd
12 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Hierboven staat de verhouding per portie, dus als je die aanpast, alles vermeerderen dan heb je altijd de juiste verhouding voor zoete popcorn.
  2. Je begint eerst met 2 eetlepels water, 2 eetlepels maisolie en eventueel een kleurstof naar keuze toe te voegen aan de bakpan van philips. Dan doe je hem in de Airfryer en verwarm je hem 3 minuten voor op 200 graden. Je voegt ook Meteen de kleurstof toe. Zou je dit naderhand doen, dan zou het erg gaan spetteren en dat is niet de bedoeling.
  3. Als de bel gaat maak je de airfryer open, doe je er twee eetlepels gedroogde maiskorrels bij. Je doet er een vlamverdeler/spatdeksel erboven. Je sluit de bak en je geeft ongeveer 9 tot 10 minuten. Dan is de popcorn klaar. Je zult altijd ongeopende popcornkorrels tegenkomen op de bodem. Die gooi je weg da's uitval. Zou je het langer doen dan verbrand de popcorn, vandaar.
  4. Na 9 a 10 minuten ziet je popcorn er zo uit. Ik gebruik altijd chinese weggooi eetstokjes om te mengen. Je moet het ook voorzichtig doen want de suiker op de bodem is gloeiend heet. Voorzichtig roer je er met de eetstokjes doorheen zodat alle suiker goed blijft plakken aan de popcorn. Dan haal ze eruit en doe je ze in een bakje. De niet geopende popcornkorrels gooi je weg en je maakt de bak schoon. Zo kun je het recept herhalen voor een volgende kleur.
Notities

Je kunt ook smaken meegeven aan de popcorn.

Zo had ik de oranje met kaassmaak gemaakt. Ik heb de suiker weggelaten en ongeveer 1/5 kopje parmezaanse kaas toegevoegd.

De rode heb ik met kaneelsmaak gedaan, daar heb ik ½ theelepel kaneel aan toegevoegd, met wat vanille essence

Succes met het maken van de popcorn!!

[cml_media_alt id='1137']IMG_5260[/cml_media_alt]

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

2 reacties

  1. Hey. Ik lees er mss over, maar wanneer voeg je de suiker toe?

    Groetjes

    • Daar begin je mee, die laat je in de bak al smelten met wat water en kleurstof, als het is opgelost voeg je pas maïskorrels toe.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten