lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Pangsit goreng met de Airfryer gebakken uit LucianasKitchen

| 3 reacties

Print Friendly, PDF & Email

Elk jaar met oud en nieuw maak ik pangsit goreng, dit is inmiddels een echte traditie voor mij geworden. Ze zijn met dit recept zeker niet moeilijk te maken. Vroeger maakte ik ze met Vetsin, een smaakversterker. Tegenwoordig vervang ik dit door visolie te gebruiken. Dit recept is voor 160 pangsit goreng. Als je denkt wat moet ik met zo veel? Ze zijn makkelijk in te vriezen, dus maak een hele lading tegelijk zo heb je altijd een gevulde vriezer met zelf gemaakte hapjes om te snacken.IMG_0545


Pangsit goreng met de Airfryer gebakken uit LucianasKitchen
Recept Afdrukken
Een heerlijke homemade snack pangsit goreng genaamd met gehakt/garnalenvulling. Ze zijn minder vettig omdat ze in de Airfryer worden gebakken.
Porties Prep Tijd
160 stuks 2 uur
Porties Prep Tijd
160 stuks 2 uur
Pangsit goreng met de Airfryer gebakken uit LucianasKitchen
Recept Afdrukken
Een heerlijke homemade snack pangsit goreng genaamd met gehakt/garnalenvulling. Ze zijn minder vettig omdat ze in de Airfryer worden gebakken.
Porties Prep Tijd
160 stuks 2 uur
Porties Prep Tijd
160 stuks 2 uur
Ingrediënten
Porties: stuks
Instructies
  1. Pel tenen knoflook en doe ze in de hakmolen van een staafmixer met voldoende vermogen (Ik gebruik altijd de hakmolen van de philips, deze heeft zowel een kleine kom als een grote kom en heeft voldoende vermogen, maar liefst 800 watt) Ik gebruik hiervoor de grote hakmolen kom. Zorg dat je bij elkaar 110 gram aan knoflook heb en doe er een extra eetlepel knoflookpoeder bij.
  2. Snij 35 gram selderij in stukken en doe dit in de hakmolen van de staafmixer
  3. Snij twee bosuien in stukken en doe ik dit in de hakmolen van de staafmixer
  4. Doe er een heel ei bij en ook ongeveer een halve eetlepel zout bij als peper naar smaak
  5. Voeg er ook 80 ml vissaus aan toe
  6. 225 gram gamba's mogen er ook bij in de hakmolen
  7. Maak dit alles met de hakmolen zo fijn mogelijk
  8. Het mengsel ziet er ongeveer zo uit
  9. Doe 700 gram half om half gehakt in een mengkom
  10. Voeg de pasta uit de hakmolen hier aan toe en dit meng je goed door elkaar
  11. Voor de pangsit vellen is het het makkelijkst als je een kant en klare pak loempia vellen van 40 stuks hiervoor neemt. Dit laat je op kamer temperatuur ontdooien en je knip dit of snijdt dit met een schaar in 4 stukken
  12. Je klopt een ei als plak materiaal om de vellen te plakken en dan kan het vouwen beginnen.
  13. Je neemt een vierkant velletje, op een hoekje doe je een klein theelepeltje vulling
  14. Je vouwt dit een paar keer op tot je een punt boven uit ziet steken dan doe je wat eigeel aan beiden uiteinden
  15. die plak je en vouw je in elkaar
  16. Ze zien er ongeveer zo uit dan, je kunt ook het filmpje bekijken, daarin heb ik een stukje gefilmd hoe ik ze vouw misschien spreekt dat meer tot de verbeelding.
  17. Vouw ze nu alle 160 en wat ik doe is ze verpakken per 30 stuks om ze zo in te vriezen.
  18. Zo heb ik altijd een gevulde vriezer met snacks
  19. Afbakken doe ik in een voorverwarmde Airfryer op 180 graden, ik bak ze gedurende 12 minuten. Mocht je ze te licht vinden, dan kun je er eventueel wat olie op spuiten of ze lichtjes met een kwastje met wat olie (met een hoge verbrandingsgraad van boven de 180 graden) insmeren.
Notities

Eet smakelijk!!!

Vergeet niet het bijbehorende filmpje op mijn youtube kanaal er van te bekijken!!

 

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

3 reacties

  1. Dit ga ik snel maken ziet er heerlijk uit.

  2. Hey, thanks for the blog article.Really looking forward to read more. Much obliged. deeagefadecffdaf

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten