lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Kastanjes poffen in de Airfryer

| Geen reacties

Print Friendly

We zitten inmiddels in de herfst. Stiekem kijk ik alweer uit naar de kerstmarkten die vanaf eind november in Duitsland weer van start gaat. Eén van de dingen die ik daar steevast koop zijn gepofte tamme kastanjes. Natuurlijk hoef je niet zo lang te wachten met een Airfryer in huis, want kastanjes kun je ook heel goed poffen in de Airfryer.

watermarked32016-10-16-1611

kastanjes poffen in de Airfryer
Recept Afdrukken
In een paar eenvoudige stappen verse kastanjes poffen met de Airfryer. Ga je op zoek naar tamme kastanjes, zorg dan wel dat je de goeie meeneemt. De wilde kastanjes zijn namelijk bitter en kunnen je een flinke buikpuin geven. De tamme kastanjes hebben een ronde dikke kant en een platte achterkant. Ze zitten meestal in een bolster die allemaal fijne stekels hebben. Heb je de kastanje eenmaal uit de bolster geplukt dan vindt je een tamme kastanje die dus een wat dikke ronde vorm heeft aan één kant en een platte achterkant heeft met een klein pluimpje aan de bovenkant.
kastanjes poffen in de Airfryer
Recept Afdrukken
In een paar eenvoudige stappen verse kastanjes poffen met de Airfryer. Ga je op zoek naar tamme kastanjes, zorg dan wel dat je de goeie meeneemt. De wilde kastanjes zijn namelijk bitter en kunnen je een flinke buikpuin geven. De tamme kastanjes hebben een ronde dikke kant en een platte achterkant. Ze zitten meestal in een bolster die allemaal fijne stekels hebben. Heb je de kastanje eenmaal uit de bolster geplukt dan vindt je een tamme kastanje die dus een wat dikke ronde vorm heeft aan één kant en een platte achterkant heeft met een klein pluimpje aan de bovenkant.
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Neem een pond tamme kastanjes. Deze kun je rond de herfst/winter in de groentewinkel en/of supermarkt kopen of je kunt ze vers plukken.
  2. Snij met een scherp mes een kruis op de bolle kant van de tamme kastanje.
  3. Doe de kastanjes in een schaal.
  4. Voeg er koud water aan toe en zorg dat alle kastanjes goed onder water staan. Laat dit zo minimaal een uur liggen.
  5. Gooi daarna het water weg en doe de kastanjes met de aanhangige water in een voorverwarmde Airfryer die je op 200 graden hebt voorverwarmd. Pof de kastanjes op 170 graden gedurende 15 minuten gaar. Onder tussen schud je gedurende het poffen het mandje twee keer.
  6. Na ongeveer 15 minuten zijn ze gaar.
  7. Pas goed op, want ze zijn loeiheet
  8. Laat ze even ongeveer een minuut of 10 afkoelen. Daarna kun je ze pellen. Wat je ziet is dat de schil makkelijk loslaat.
  9. Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten