lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Eieren koken in de Airfryer

| Geen reacties

Print Friendly

Wat heel veel mensen niet weten is dat je een Airfryer ook heel goed kunt gebruiken om een ei in te koken. Is dat mogelijk? Jazeker van zacht tot hard gekookte eieren in een handomdraai. Een hoop mensen zeggen, waarom zou ik dat willen, ik doe het gewoon op het vuur in kokend water. Voor mij is een heel goede reden om dat te doen omdat het tijd kan besparen. Je kunt zowel je broodjes, als toast, als het ei te samen warm krijgen. Scheelt mij weer kijken naar het fornuis, de moeite om een broodrooster te voorschijn te toveren. De Airfryer staat bij mij bij bijna elk bereide maaltijd aan. Dus ook voor mijn ontbijt.

IMG_1129 (1)

eieren koken in de Airfryer
Recept Afdrukken
Een ei koken in de magnetron gebeurt zonder omkijken in een handomdraai.
Porties
1 persoon
Porties
1 persoon
eieren koken in de Airfryer
Recept Afdrukken
Een ei koken in de magnetron gebeurt zonder omkijken in een handomdraai.
Porties
1 persoon
Porties
1 persoon
Ingrediënten
  • 1 stuk ei
Porties: persoon
Instructies
  1. Gebruik voor het koken van eieren altijd eieren op kamertemperatuur en begin altijd vanaf een koude start, dus zonder de Airfryer voor te verwarmen. Als je een perfect half zacht gekookte eitje wilt hebben doe dan 10 minuten op 120 graden Wil je een perfect gekookt hard eitje, doe dan 12 minuten op 120 graden
  2. Wat altijd belangrijk is, is dat je ei zodra de Airfryer piept direct in ijswater een seconde of 10 tot 15 moet worden gehouden, als je van plan bent je eitje te pellen. Doe je dat niet, dan komt de schil er heel erg moeilijk van af. Ik hoor ook mensen zeggen mijn ei komt er bruin van buiten uit, alsof deze taai geworden is. Is dat bij jou het geval, dan heb je je ei te lang gekookt, want een goed gekookt eitje komt ook uit de Airfryer ten alle tijden er goed uit.
  3. Het is zelfs mogelijk om een ei mee te koken met je broodjes en je toast. De Philips Chef legt dit op zijn website zeer goed uit. Daarvoor heb je 8 minuten nodig vanaf een koude start (zonder voor te verwarmen) op 180 graden. Ook hier weer, vergeet niet de eieren goed te schrikken in ijskoud water.
Notities

Lees hier hoe de Philips Chef zijn compleet ontbijt maakt.

Ze je ook je micro slow juicer in, dan heb je zo dus in een handomdraai een heerlijk ontbijtje gemaakt.

IMG_1128 (1)

 

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten