lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Braziliaanse gecondenseerde melk pudding uit de Airfryer

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Met een Airfryer kun je allerlei heerlijke gerechten frituren, roosteren, bakken of grillen. Maar hoe zit het als je een pudding wilt bereiden en die au bain marie gebakken moet worden? (in een heetwaterbad verhitten).

Ik ben de bak avontuur aangegaan en heb ongeveer 3 liter kokend water in de onderste bak gegoten. Daarin heb ik mijn pudding gaar gebakken. De Braziliaanse gecondenseerde melk pudding is een van bekendste puddingsoorten in Brazilië. Je krijgt hem overal als je bij iemand gaat eten, je kunt hem bij elke bakker of elke restaurant bestellen. Ze zijn er in vele smaken. Ik heb vandaag de neutrale smaak gemaakt, omdat ik wilde uitproberen of je ook iets au bain marie in je Airfryer kunt bakken. Ik heb de pudding niet in het mandje of op de grillpan maar onderin de onderste bak gebakken, dankzij het steuntje gemaakt door de echtgenoot van Elisabeth de Vries-Elzenaar.

[cml_media_alt id='1159']IMG_5630[/cml_media_alt]

Braziliaanse gecondenseerde melk pudding uit de Airfryer
Recept Afdrukken
Een homemade Braziliaanse vanille pudding ook wel bekend onder de naam Pudim de leite condensado
Porties Prep Tijd
8 personen 1.30 uur
Kook Tijd
1.15 minuten
Porties Prep Tijd
8 personen 1.30 uur
Kook Tijd
1.15 minuten
Braziliaanse gecondenseerde melk pudding uit de Airfryer
Recept Afdrukken
Een homemade Braziliaanse vanille pudding ook wel bekend onder de naam Pudim de leite condensado
Porties Prep Tijd
8 personen 1.30 uur
Kook Tijd
1.15 minuten
Porties Prep Tijd
8 personen 1.30 uur
Kook Tijd
1.15 minuten
Ingrediënten
pudding:
caramel:
Porties: personen
Instructies
  1. Eerst kook ik 3 liter water deze giet ik in de onderste bak van de Airfryer. De airfryer verwarm ik voor op 200 graden.
  2. dan maak ik de caramel door een steelpannetje te nemen en die op te zetten met 1 kopje suiker warbij ik een half kopje water aan toevoeg. Geen lepel in de pan. dit zet je op tot het suikermengsel begint te koken
  3. Het is klaar als de suiker een caramelachtige kleur heeft gekregen. Let op niet te licht en zeker niet te donker anders wordt de caramel bitter van smaak. Zoals op de foto is de caramel goed van kleur en kan het van het vuur af.
  4. giet de hete caramel voorzichtig in de puddingvorm. Begin met gieten op de middelste uitstulping en giet daarna de rest op de bodem tot alle caramel in de puddingvorm ligt. Gebruik hierbij keukenhandschoenen aangezien de temperatuur heel heet is van de caramel en je de pudding vorm door de hitte niet meer met blote handen is vast te houden. Leg dan het steelpannetje meteen onder water en pak met beide handschoenen de puddingvorm vast en zorg dat de caramel nu deze door de warmte nog vloeibaar is langs alle randen aan zit. Als je klaar bent ziet je puddingvorm er zo uit van binnen
  5. Ga dan verder met het maken van de pudding zelf. Neem een blikje gecondenseerde melk en schraap de inhoud goed uit met een pannelikker in een mengkom
  6. Voeg in het lege gecondenseerde melk blikje een volle blikje met halfvolle melk en doe daar nog een half blikje half volle melk bij en doe dit ook bij de gecondenseerde melk.
  7. Roer dit alles goed door elkaar en doe er ook 4 eieren bij, samen met de merg van 1 vanille stokje. Dit roer je met een garde goed door elkaar tot een romige massa met zo min mogelijk luchtbellen erin.
  8. Dit mengsel giet je in de puddingvorm welke je in het onderste bak plaats met water. Als het goed is als de puddingvorm door het steuntje stabiel in het midden onderin staat, staat het water tot halverwege. Je sluit de bak en je laat hem gedurende 30 minuten op 160 graden bakken.
  9. na 30 minuten dek je de bovenkant af met aluminiumfolie waarin je gaatjes prikt en je bakt nog eens 30 minuten op 160 graden. Je kijkt of er nog voldoende water in zit, anders vul je er naast nog wat extra water bij tot de rand tot de helft van het blik komt.
  10. na de tweede 30 minuten haal je voorzichtig de puddingvorm eruit en de onderste bak en giet je het water weg. Je stelt de Airfryer dan nog eens in op 15 minuten en je bakt de puddingvorm onderin nog eens 15 minuten zonder water op 130 graden. Dan is de pudding na 1 uur en een kwartier klaar en ziet deze er zo uit
  11. Je laat nu de pudding volledig afkoelen dan zet je de bak weg op een koele plek. Als de pudding volledig is afgekoeld zet je hem weer neer op de aanrecht en je houdt je handen aan beiden zijden van de bak. Je begint dan heen en weer voorzichtig te schudden tot je ziet dat de pudding los komt van de vorm. Dit zie je aan de saus die via de zijkanten omhoog komt en doordat de pudding niet helemaal met je beweging meer synchroon meeschud. De pudding is nu los van de vorm.
  12. Zet nu een schaal met een opstaande rand tegen de vorm aan om hem om te kunnen keren. De pudding gaat als het goed is loskomen van de vorm en valt zo in de schaal. Naast de pudding zit er ook caramelsaus, daar moet je rekening mee houden vandaar dat het geen plat bord mag zijn maar echt een schaal moet zijn met een opstaande rand
  13. Draai de pudding met een snelle beweging om.
Notities

En je pudding is klaar om geserveerd te worden. Serveer hem koel

Eet smakelijk!!

 

Zo ziet de pudding er van binnen uit:

[cml_media_alt id='1172']IMG_5643[/cml_media_alt]

[cml_media_alt id='1173']IMG_5644[/cml_media_alt]

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten