Print Friendly
Bananen kwarbollen uit de Airfryer of uit de frituur
Makkelijke bollen om te maken, kan bijna niet mislukken met dit recept. Een mooi alternatief voor oliebollen. Met het zelfde recept zonder aanpassingen bak je ze in de Airfryer of in de frituurolie.
Porties
20stuks
Porties
20stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Weeg de ingrediënten af en zeef de bloem en doe er de stukjes banaan bij. Roer alles goed door elkaar met de hand met een garde. Er ontstaat een taai beslag, dit is goed. Verwijder dan de garde en neem twee lepels. Besluit of je ze in de frituurvet wilt bakken of op de bakplaat van de XL. Hieronder volg je of de aanwijzingen voor de Airfryer of de aanwijzingen voor de frituur.
Aanwijzingen voor de Airfryer
  1. Neem de XL bakplaat en zet deze in de Airfryer, verwarm de Airfryer voor op 200 graden
  2. Als hij piept spuit je met en neutrale olie de bakplaat op die plekken in waar je een kwarkbol op gaat bakken. Ik gebruik hiervoor van het Amerikaanse merk Pam kokosolie, omdat deze 0 calorieën bevat en cholesterol vrij zijn en neutraal van smaak is
  3. Als je de bakplaat hebt ingesprayed kun je met twee lepels een portie op de bakplaat scheppen. Bespuit de bovenkant nog een beetje in met de bakspray.
  4. Sluit de Airrfryer en bak gedurende 8 tot 10 minuten de bol af op 170 graden
  5. De bol blijft zodra die gaar is niet plakken op de Airfryer. Doe het op een bordje en bestrooi hem eventueel met wat poedersuiker
  6. De bol is heerlijk luchtig van binnen, je proeft de vanille en de banaan
Aanwijzingen voor de frituur
  1. Leeg een fles frituurolie bijvoorbeeld zonnebloemolie en doe deze in een pan. Zorg dat de temperatuur ongeveer 170 graden is
  2. Schep met twee lepels steeds een portie beslag en laat vallen in de frituurolie.
  3. Draai de bollen om na een minuut of 4/5. Je ziet dat de bollen zichzelf opblazen en dat ze vanzelf mooi rond worden.
  4. ook uit de frituur zijn ze heerlijk