lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Bananen jam uit de Philips Avance Multicooker

| 2 reacties

Print Friendly

Ook bananen die hard gaan gooi ik voortaan niet meer weg. Ik had een kilo bananen liggen en met het warme weer gaat het soms harder dan je dacht. Wat nu? Ook nu heb ik weer jam gemaakt met de Philips Avance Multicooker. En echt waar, ook deze smaakt heerlijk!!!! Voortaan ga ik lekker op de avontuurlijke toer met het maken van homemade jam. Ik ga het niet meer in de winkel kopen want heus je hebt het echt zo gemaakt!!!

OMXH4298

Bananen jam uit de Philips Avance Multicooker
Recept Afdrukken
Homemade bananen jam met de Philips Avance Multicooker in een handomdraai gemaakt.
Porties
3 potten van 455 ml
Porties
3 potten van 455 ml
Bananen jam uit de Philips Avance Multicooker
Recept Afdrukken
Homemade bananen jam met de Philips Avance Multicooker in een handomdraai gemaakt.
Porties
3 potten van 455 ml
Porties
3 potten van 455 ml
Ingrediënten
Porties: potten van 455 ml
Instructies
  1. Schil een kilo bananen en doe ze in de Philips Avance Multicooker
  2. Doe daar 1 theelepel kaneel bij
  3. Doe er de sap bij van 1 limoen. De banaan bevat (bijna) geen pectine. Pectine komt van nature in heel veel fruit voor en zorgt dat bij verhitting met suiker deze gaat binden, een gelei gaat vormen. Bij de rijping van fruit vormt de pectine een pectinezuur. Omdat de banaan geen pectine bevat voeg je de sap van 1 citroen of limoen toe ter vervanging van de Pectine.
  4. Doe dan daar ook nog eens 500 gram geleisuiker 2:1 bij. Met 2:1 kun je 2 keer zo veel fruit als suiker toevoegen, dus 1 kilo bananen op 500 gram van deze geleisuiker
  5. Doe de deksel erop, en stel het apparaat in. Doe de stekker erin. druk op de startknop gedurende twee seconde zodat deze aan springt, en selecteer de stoofprogramma op 15 min. Druk hem in zodat deze piept. Dan slaat hij aan en het enige wat je hoeft te doen is slechts 15 min wachten totdat de jam klaar is.
  6. Ik heb in Duitsland speciale weckpotjes van 455 ml inhoud gekocht. Deze heb ik met deksel apart beiden in een hoge pan kokend water uitgekookt gedurende een minuut of 5 - 10. Daarna heb ik ze onderste boven op een schone theedoek laten drogen.
  7. Na 15 min begint het apparaat te piepen dan is de bananen jam klaar. Ik selecteer de handmatige mixer stand en ik hou deze knop nog eens 5 tot 8 sec ingedrukt. Als ik los laat is de jam klaar.
  8. De potjes kunnen worden gevuld. Doe dit door met een soeplepel de hete jam via een trechter in de potjes te gieten. Als ze vol zitten draai je de deksel er goed strak op en keer je de potjes om.
  9. Na tussen de 5 en de 10 minuten de potjes op de kop te hebben gezetten zijn de potten bananen jam klaar. Ik heb 3 potten van 455 ml eruit gehaald.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

2 reacties

  1. Goed uitgelegd. Maar ik gebruik graag geleerpoeder dan heb ik minder suiker nodig, maar dat staat wel op de verpakking en ik gebruik altijd van die nep citroep uit zo een plastic flesje en daar zit denk ik geen pectine in?
    En ik vroeg me af of je ook het embleempje met dat glas met een rietje kan gebruiken i.p.v. handmatig mixen want ik weet niet hoe dat moet.

    • Pectine is inderdaad wel nodig bij het maken van jam, anders krijg je geen gelei, wordt het niet dik. Mocht je geen geleisuiker hebben, dan kun je het ook altijd maken met gewone kristalsuiker. Je hebt dan 1 kg aardbeien nodig, inderdaad 32 gram pectine, 25 gram citroenzuur op 660 kristalsuiker. Pectine zit in planten en is een koolhydraat. Propectine zorgt ervoor dat de cellen van de plant aan elkaar plakken.Pectine komt vooral veel voor in harde fruitsoorten zoals appels, sinaasappels en pruimen. In zachte fruitsoorten zoals aardbeien, druiven, en kersen zit erg weinig pectine. De meeste vruchten bevatten onvoldoende pectine om een voldoende stevige jam te geven, daarom moest de jam vroeger door lang koken ingedikt worden. Tegenwoordig wordt bij het koken pectine toegevoegd om de jam sneller de juiste dikte te geven. De gelei wordt alleen gevormd in een zuur milieu, daarom wordt ook citroenzuur toegevoegd aan de gelei/jam. Citroenzuur geeft meer Alans in de zoet/zuur smaakverhouding. Ook is het dus nodig voor het optimaal functioneren van het geneesmiddel pectine, daarnaast verhoogd citroenzuur de houdbaarheid.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten