lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Babi Ketjap uit de Airfryer

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Kun je ook Indische gerechten bereiden in de Airfryer. Het is misschien niet zo voor de hand liggend, maar als je vaak alleen voor één of twee personen kookt, kan de Airfryer wel eens een uitkomst zijn. Kijkend naar de Indische vleesgerechten dan kan ik stellen dat de meeste gerechten niet voor een Airfryer geschikt zijn. Veel rundvleesgerechten worden gemaakt van runderriblappen, sudderlappen, sucadelapen. Dat zijn niet de type vlees die goed garen in een Airfryer. Daar kun je veel beter een slowcooker op loslaten. Maar een gerecht als Babi Ketjap is wel heel goed te maken in een Airfryer.

[cml_media_alt id='1085']IMG_4967[/cml_media_alt]


Babi Ketjap
Recept Afdrukken
Zoetig Indische varkensvlees gerecht gemaakt van speklapjes met een lichte gembersmaak
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Babi Ketjap
Recept Afdrukken
Zoetig Indische varkensvlees gerecht gemaakt van speklapjes met een lichte gembersmaak
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de twee speklapjes in dunne reepjes
  2. snipper de ui en de knoflook
  3. dan doe je de Airfryer op 200 graden en neem de Philips bakpan. Daarin doe je een beetje kokosolie in. Daarin bak je de ui en de knoflook met de gember gedurende ongeveer 4 minuten. Af en toe maak je hem open en roerbak je de uien/knoflook/gember
  4. Na 4, 5 minuten doe je daar de speklapjes reepjes bij en dit roerbak je ook gedurende een minuut of 4,5.
  5. Dan doe je daar een eetlepel assem bij, 2 eetlepels ketjap manis, theelepel bakgember, en je doet er peper en zout naar smaak bij. Dan roerbak je dit alles gedurende een minuut of 10 op 200 graden. Af en toe maak je de Airfryer open en met chinese stokjes roer je het vlees door elkaar.
Notities

Na ongeveer 20 /25 minuten is je gerecht klaar.

Eet smakelijk!

[cml_media_alt id='1093']IMG_4957[/cml_media_alt]

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten