lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Wolken ei uit LucianasKitchen

| Geen reacties

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag een heerlijke pompoen appelsoep uit de soupmaker gemaakt. Daarbij vergezeld heb ik een een meergranen puntje gemaakt met rookvlees en wilde daar nog iets aan toevoegen. Ik dacht aan een ei, maar een ei is zo saai. Ik kom vaak niet verder dan een gekookt eitje of een gebakken eitje. Was bezig met het opmaken van mijn groentes, en had nog wat bosui over. Daarom besloot ik iets te maken wat op een gebakken ei lijkt, maar toch anders en aparts. Ik ben zo op de wolken ei gekomen. Een gebakken ei, maar dan veel luchtiger van structuur. Ik associeerde het meteen met wolken vandaar die naam.

[cml_media_alt id='711']IMG_3764_Fotor[/cml_media_alt]Wat heb je nodig voor een wolken ei:

  • een ei
  • een bosui
  • wat verse smaakmakers ik had een paar blaadjes verse oregano en basilicum
  • wat zout
  • wat peper
  • een eetlepel Parmezaanse kaas
  • wat geraspte kaas
  • snufje

Bereidingswijze:

Deze is eigenlijk vrij eenvoudig, het ziet er moeilijker uit dan het is.

Je neemt een ei en je splitst die. de ei dooier laat je heel en leg je even apart. Dan ga je de eiwit heel hard kloppen, je doet daar een snufje cream of tartar bij. Dit zorgt dat de eiwit goed stijf blijft. Je klopt de eiwit net zo lang totdat je er pieken van kunt vormen.

[cml_media_alt id='712']IMG_3751[/cml_media_alt] [cml_media_alt id='713']IMG_3755[/cml_media_alt][cml_media_alt id='714']IMG_3753[/cml_media_alt]

Dan snipper je zo fijn mogelijk de bosui en de kruiden. Die vouw je voorzichtig door het eiwit heen samen met de Parmezaanse kaas en geraspte kaas en natuurlijk peper en zout naar smaak.

Dan neem je de Philips bakblik en die verwarm je 3 minuten voor op 200 graden. Als deze warm is doe je het eiwit zonder boter er voorzicht in en je bakt het eiwit gedurende 2 tot 3 minuten. Dan open je hem voorzichtig en dan leg je voorzichtig de eidooier in het midden van het eiwit. Doe dan de temperatuur naar 160 graden en bak het ei nog 2 tot 3 minuten dan is die klaar en heb je een luchtige smaakvolle wolken ei.

Eet smakelijk!!

[cml_media_alt id='715']IMG_3809[/cml_media_alt]

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten