lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Pastel de Nata uit de Airfryer

| 4 reacties

Print Friendly, PDF & Email

Pastel de Nata is zo verslavend lekker, ik kan me werkelijk helemaal aan suf eten, vandaar dat ik het alweer een tijd niet meer heb gemaakt denk ik ­čśë Je kunt ze vrij kinderlijk eenvoudig maken met de Airfryer. Ik heb het recept dan ook naar de Airfryer omgezet.

(Het onderstaande recept is voor 9 taartjes)

pastel de nata

ingredi├źnten:

  • 60g slagroom (35% vet)
  • 50g suiker
  • 2 eierdooiers ongeveer 30g
  • 1 eetlepel ma├»zena
  • 260g verse melk
  • 1/8 theelepel puur vanille-extract
  • 9 bevroren bladerdeeg taart schelpen

Het maken van de custard vulling:

Klop room, suiker, eigeel, melk en maïzena tot een gladde massa. Zet dit in een pannetje op een gematigd vuurtje. Op een gegeven moment begint het in te dikken. Dat is de consistentie die je wilt hebben. Het mag beslist niet klodderen/schiften dus goed blijven roeren. Zodra het begint in te dikken. Direct van het vuur halen de pan in een bak ijswater verder blijven roeren zodat dit direct de kookproces stopt. Voeg dan de vanille extract toe en blijf roeren tot het mengsel half is afgekoeld. Laat dan dit mengsel volledig afkoelen.

Verwarm AF tot 200 ┬░ C gedurende 10 minuten om zeker te zijn dat deze echt goed warm is op 200 graden.

De bladerdeeg bakjes:

Als je geen kant en klare ingevroren rauwe gebaksschelpjes van bladerdeeg kunt kopen dan maak je deze op eenvoudige wijze zelf. Pak een paar plakjes bladerdeeg en ontdooi deze. Dan pak je een plak en rol je deze strak op, plak precies op de naad een 2e plak bladerdeeg en rol verder tot een rol van ongeveer 5 cm dik. Pak een scherpe mes en snij er plakjes van af van ongeveer 2 cm dik. Dit rondje vormt je bodem. Pak een aluminium bakje en druk dat platte schijf erop en vorm er met je vingers de bodem van het schaaltje. Dit herhaal je voor al je bakjes. Je moet bij elkaar ongeveer 9 plakken maken. Heb je dit gedaan dan vul je de bakjes met de vla tot ongeveer 5 mm van de rand af.

pastel de natapastel de natapastel de nata

Leg de bakjes in de AF en bak ze in ongeveer 20 min op 200 C af. De korstjes moeten bruin zijn en de bovenkant moet eruit zien zoals op het plaatje. Controleer tijdens het bakken een paar keer om te voorkomen dat ze aanbranden. Verwijder dan de taartjes en laat het afkoelen. Als ze voldoende zijn afgekoeld dan kun je ze er uit halen. Je hoeft vooraf de vormpjes niet in te vetten omdat bladerdeeg al vet is van zichzelf.

pastel de nata IMG_3701

4 reacties

  1. Hoi,

    Ik heb ze vanmiddag gemaakt, iets ander recept maar grote lijnen t zelfde. Ik heb van jou t temperatuur en tijd van de AF aangehouden maar binnen 10 minuten waren ze al vrij donker, heb de temperatuur terug gezet naar 170 en goed in de gaten gehouden.
    Heb naar t originele recept voor de oven gekeken en die tijd en temperatuur zijn precies t zelfde als jij hier noemt. Heb t idee dat voor de AF de temperatuur en tijd wel stuk terug kunnen. Ze zijn overigens wel om je vingers bij op te eten!

    • Bij mij gaan ze altijd goed, zag ook al dat twee anderen mijn recept hadden gemaakt en die kwamen er ook goed uit, zonder aanpassing van de tijden. Maar is altijd goed om boeren verstand te gebruiken. Als het te hard gaat altijd tijd minderen en/of temperatuur lager zetten. Ze horen natuurlijk niet zwart te zijn. Mijn originele recept voor in de oven moet op 260 worden voorverwarmd en worden teruggebracht om af te bakken naar 240 en dan 15 min. Dus ik heb al geminderd in tijd en temperatuur.

  2. Wat ben jij een leuke keukenprinses….mijn complimenten!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten