lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Lanche supresa a là LucianasKitchen

| 4 reacties

Print Friendly, PDF & Email

Soms heb je wel eens van die momenten dat je met stokbrood blijft zitten. Of je weet even niet wat je de mensen wilt gaan voorzetten. Iets was snel klaar is, makkelijk is en heel goed samen gaat met tapas, soep of een BBQ is dit recept van Lanche supresa wat letterlijk vertaald suprise lunch heet. Naar je raad het al, een Braziliaans recept. Ik zal je mijn lunchsuggestie geven, maar je kunt uiteraard helemaal los gaan met je eigen fantasie. Het principe blijft steeds hetzelfde. Verder kun je dit zowel in de Airfryer maken als in de oven.

IMG_3516_Fotor

Wat heb je allemaal nodig voor dit recept:

De ingrediënten zijn aangepast aan een bakblik van 22 cm omdat deze in de Airfryer XL past. Gaat dit in de oven, dan kun je dit recept verdubbelen en een grote schaal hiervoor nemen, of twee kleintjes maken.

  • kruidenboter
  • 1 opgeklopte ei
  • 1 eetlepel parmezaanse kaas
  • 1 grote tomaat in dunne plakjes probeer het water/pitten ertussen eruit te laten
  • 1 grote ui in dunne ringen
  • gehalveerde plakjes dungesneden bacon
  • gehalveerde plakjes salami
  • stokbrood in dunne plakjes ongeveer 3/4e stokbrood
  • een handje oude geraspte kaas
  • een grote bol mozzarella
  • italiaanse kruiden
  • zeezout
  • plakken jonge kaas op grootte gesneden van je stokbrood stukjes

Bereidingswijze:

Neem een schaal die in je Airfryer past van 22 cm doorsnee. Je gaat eerst alles voorsnijden. de stokbrood, de salami, bacon, mozarella, kaas, tomaat, ui. Probeer ook de zaad en vocht tussenin de tomaat te verwijderen, anders wordt je brood te vochtig straks.

IMG_3474

Dan ga je al je stukjes stokbrood aan beiden zijden insmeren met kruidenboter.

IMG_3467

 

Dan kun je gaan opbouwen. Leg een stukje stokbrood dwars in de blik tegen de achterkant van het blik aan en begin met een plakje jonge kaas, dan doe je een plakje salami,  tomaat, ui, bacon en je eindigt weer met kaas met de mozzarella. Deze stappen doe je om en om herhalen. Dan doe je in het midden nog een stokbrood en het beleg aan beidezijdes van de stokbrood dan krijg je als het goed is dit motief te zien.

IMG_3477

 

Je bestrooi dat flink met zeezout en Italiaanse kruiden.

Dan klop je voor 1 ei op waarin je ongeveer twee theelepels parmezaanse geraspte kaas in strooi en door roert. Dit mengsel giet je over het brood heen. Zorg dat alles wat wat het ei mee krijgt.

IMG_3482

Dan pak je de geraspte kaas en je bestrooi de hele bovenkant met de geraspte kaas.

IMG_3490

 

Dan is het tijd om de lanche supresa a là LucianasKitchen af te gaan bakken.

Gebruik je de airfryer dan stel je hem in op 10 minuten op 180 graden. Doe je hem in de oven dan verwarm je de oven eerst voor op 180 graden. Je bak hem af in 15/20 minuten.

IMG_3504

Na 10 minuten in de Airfryer ziet deze er zo uit. Serveer meteen. Anders zul je moeten opwarmen op 140 graden gedurende een minuut of 6 tot 8 minuten in de Airfryer.

Eet smakelijk!!

 

PS

Het spreekt voor zich dat je met dit recept je fantasie de vrije loop kan laten gaan. Vul het met groentes die je aanspreken, die je over heb, waar je van hou.

 

 

 

 

 

4 reacties

  1. Joene, Thanks for the reminder to slow down and simply enjoy. At this time of the year it’s easy to get caught up in everything that ‘needs’ to be done rather than just enjoying what happening right now. Have a wonderful Thigvsnaking with your family & friends.

  2. Feliz em receber as fantásticas receitas e compartilhar com minhas amigas. Muito sucesso Maruska. Beijos.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten