lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Kipschnitzel airfried en homemade uit LucianasKitchen

| 2 reacties

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag had ik kipfilet op mijn menu staan. Maar een kipfilet bakken is zo saai. Vandaar dat ik besloot om hem als schnitzel te bereiden. Heerlijk met zo’n krokant korstje. Alleen het is niet al te gezond als je op je voeding let. Vandaar dat ik het in de Airfryer heb bereid met de minimale toevoeging van vet/oliën. Het enige probleem waar je tegen aan loopt, is dat het korstje wel krokant blijft maar zo licht van kleur blijft. Men zegt vaak dan moet je er olie op sprayen, dan wordt die wel bruin.

Nou, dat kan veel makkelijker door van te voren de paneermeel bruin te garen in een koekenpan, zonder toevoeging van vet of oliën. Ik heb het bereid samen met sperziebonen welke ik in de Airfryer heb gaargestoomd. Daarbij geserveerd knoflook aardappelpartjes van de AH. [cml_media_alt id='847']IMG_4060[/cml_media_alt]

Benodigdheden voor de bereiding van de kipschnitzel:

  • 1 kipfilet
  • ongeveer 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • Adobo kruiden naar smaak, heb je dit niet dan doe je wat knoflookpoeder en zout
  • peper naar smaak
  • knoflookolie spray van de Liddl

Ik heb de kipschnitzel met behulp van de Grillpan bereid in de Philips Arfryer XL

Bereidingswijze:

Eerst begin je met de paneermeel te bruinen. Doe je dit niet dan blijft je kipschnitzel er te bleek uitzien. Dit doet niks af van de krokantheid/smaak, maar het oog wil ook wat, dus gaan we de paneermeel van te voren voorgaren. Dit doe je door 3 eetlepels paneermeel zonder olie of boter in een schone koekenpan te doen. Zet dit op het vuur en blijf met een pollepel de paneermeel over de bodem van de pan bewegen. Als de paneermeel bruin is geworden, is het klaar en kun je het vuur uitmaken. Vergeet niet dat de pan heet is en de paneermeel blijft doorgaren. Doe de paneermeel daarom over in een bakje of schaaltje zodat de paneermeel kan afkoelen.

[cml_media_alt id='861']IMG_4017[/cml_media_alt][cml_media_alt id='862']IMG_4018[/cml_media_alt]

 

Dan ga je verder met de kipfilet. Leg de kipfilet op een snijplank en doe daar wat plasticfolie overheen. Met een deegroller rol je de kipfilet zo uit dat er overal een gelijkwaardig dun laagje kipfilet ontstaat. De kip verandert in een grote dunne filet.

[cml_media_alt id='863']IMG_4020[/cml_media_alt][cml_media_alt id='854']IMG_4021[/cml_media_alt]

 

Dan ga je een ei kloppen. Ondertussen kruid je de kipschnitzel door beide zijdes te bestrooien met peper en met Adobokruiden. Heb je dit niet, doe er  wat zout en knoflookpoeder op aan beide zijdes.

Dan is het tijd om de kipschnitzel te paneren. Doe de geklopte ei in een bak en daarnaast een bak met de paneermeel. Dan pak je met een tang de kipfilet vast en doop deze aan beide zijdes goed in het eimengsel. Laat het overtollige ei eraf vallen. Daarna leg je de kipschnitzel voorzichtig in de bak met paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn met de paneermeel. Draai de schnitzel daarom ook om.

[cml_media_alt id='857']IMG_4028[/cml_media_alt]

Daarna kun je de schnitzel gaan afbakken op een voorverwarmde grillplaat in 2 keer 5 minuten op 180 graden. Keer de schnitzel om na de eerste 5 minuten.

[cml_media_alt id='853']IMG_4043[/cml_media_alt][cml_media_alt id='852']IMG_4042[/cml_media_alt]

 

Ik besprenkel bij het omdraaien beide zijdes nog met een beetje knoflookolie van de Lidl voor extra smaak, tegelijk maakt het de schnitzel minder droog dan als je het niet zou doen.

[cml_media_alt id='842']IMG_4047[/cml_media_alt]

 

Na 10 minuten bakken heb je een heerlijke homemade schnitzel welke veel gezonder is dan als je deze in de frituurvet zou hebben gebakken.

Bijgerecht: gestoomde sperzieboontjes uit de Airfryer

Ik had er voor gekozen als bijgerecht om verse sperzieboontjes erbij te maken. Ik heb ze gestoomd in de Airfryer. Dit doe je heel simpel: maak ze schoon, was ze, en doe ze dan in de speciale Philips bakpan. Doe daar dan een klein laagje water bij en dek de pan af met aluminiumfolie en maak daar gaten in. Dan doe je steeds 5 minuten op 200 graden. Elke 5 minuten kijk je hoe het staat met de sperziebonen en roer je ze met een houten lepel wat om. De mijne waren pas na 20/25 minuten gaar. Dan gooi ik het water weg, doe er wat nootmuskaat bij, een klein beetje zeezout en een paar druppels zoetstof. Even omschudden en serveren maar. (Een klein klontje boter er doorheen is ook lekker, maar ik let op mijn voeding dus heb ik dat achterwege gelaten 😉 )

[cml_media_alt id='849']IMG_4035[/cml_media_alt][cml_media_alt id='851']IMG_4037[/cml_media_alt][cml_media_alt id='841']IMG_4045[/cml_media_alt]

 

Bijgerecht: Airfried Celavita Basilicum-knoflook aardappel partjes

 

De aardappels waren kant en klaar, een aanrader van Celavita Basilicum -knoflook aardappelpartjes, ik heb dat samen met 3 gesneden champignons gebakken 14 minuten op 180 graden

[cml_media_alt id='859']IMG_4015[/cml_media_alt]

Eet smakelijk!!

 

2 reacties

  1. Hoi Jacqueline, Ik gebruik de Adobo kruiden van het merk Goya met de blauwe dop, de all purpose variant zonder peper.

  2. Even een vraagje over de Adobokruiden, ik zie dat er verschillende zijn, welke gebruik jij bij de kip?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten