lucianaskitchen.nl

Recepten uit de keuken van Luciana gemaakt met Philips keukenapparatuur zoals Airfryer, pastamaker, Onionchef, avance multicooker, micro slowjuicer, etc…

Casquinha de Siri uit de Airfryer

| 1 reactie

Print Friendly

Casquinha de Siri. Elke keer als ik met vakantie ga naar Brazilië, dan moet ik deze hartige lekkernijen weer eens proeven. Heerlijk krabvlees geserveerd uit een schelp. Eigenlijk zou ik niet hoeven te wachten tot ik weer eens op vakantie daar  naartoe ga, want ze zijn heel goed zelf thuis te maken. Ik heb daarvoor dit recept omgebouwd naar een recept voor de Airfryer. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan zou ik zeggen probeer het vandaag nog! Ze zijn heerlijk als voorgerecht, of als bijgerecht bij de vis hoofdmaaltijd.

Casquinha de Siri uit de Airfryer - recept van LucianasKitchen.nl

 

Ingrediënten:

  • 500 gram krabvlees
  • 250 gram kleine garnalen
  • een gehakte ui
  • 2 gehakte tenen knoflook
  • 1 fijngehakte chilipepertje
  • sap van een halve limoen
  • 1 met een keukenmachine grof gehakte pistolet
  • halve glas kokosmelk
  • 1 eetlepel palmolie
  • 1 eetlepels Zee zout
  • peper naar smaak
  • een eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 eetlepel cognac
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 hele fijngehakte tomaat ontdaan van de vel en van de zaadjes
  • 4 eetlepels gerapte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels boter
  • limoen en gehakte peterselie om te garneren
  • 10 schone schelpen

 

Bereidingswijze:

  • Besprenkel de krab en garnalen met de limoensap van een halve limoen en leg dit apart
  • Week de gehakte broodkruimels in de kokosmelk en zet dit apart.
  • Verhit de palmolie en fruit gedurende 5 minuten de gesnipperde ui, 
gesnipperde knoflooktenen en de gesnipperde chilipepertje.
  • Voeg dan de krab met de garnalen hier aan toe.
  • Doe hier Zeezout bij en voeg hier de tomatenpuree aan toe.
  • Voeg hier de geweekte broodkruimels aan toe, de gehakte peterselie en twee 
eetlepels geraspte parmezaanse kaas, de fijngehakte tomaat met een lepel
  • cognac. Roer dit alles goed door elkaar tot het brood goed in het mengsel is opgenomen.
  • Haal de pan van het vuur en zet dit apart.
  • Vul de schelpen met de vulling en strooi wat parmezaanse kaas gemengd met 
wat paneermeel hier over heen. Bak ze in je Airfryer op ongeveer 200C voor 
gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Serveer dit direct zodra het klaar is met wat partjes limoen en garneer dit met 
wat gesneden peterselie. 
Tip: Indien je geen verse krab gebruikt ontdoe de krab dan eerst goed van haar vocht door het vlees in een zeef of vergiet goed uit te lekken. 
Mocht de vulling bij het vullen te dun blijken, doe de vulling dan terug in pan en roer hier 1 tot 2 eigelen door heen.
682 Total Views 1 Views Today

Eén reactie

  1. The abiilty to think like that shows you’re an expert

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten